Administratia locala va achita cadrelor didactice sumele prevazute in hotarârile judecatoresti definitive si irevocabile. Dascalii au facut plângere in instanta dupa ce guvernele trecute le-au taiat unele drepturi banesti.

Câstigarea proceselor de catre acestia este urmata de restituirea banilor in mod esalonat. In martie 2014, sindicatul si Inspectoratul Scolar Judetean au intrat in conflict din cauza neplatii sumelor, conflict mediat de prefect.

Din fericire, restantele vor achitate. In total, e vorba de 1.729.000 lei, suma care fusese prinsa in buget pentru trimestrul IV, dar Ministerul Finantelor a virat-o in trimestrul II. Consilierii municipali au aprobat rectificarea bugetului, prin urmare platile pot sa inceapa.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ