In urma cu o saptamâna, era doar o posibilitate. Acum, in schimb, se prezinta ca o certitudine: Bacaul va avea, in sfârsit, un teren de fotbal sintetic la dimensiuni standard. Totul, ca urmare al unui parteneriat public-privat intre Primaria Bacau si Federatia Româna de Fotbal. Mai mult, o data cu realizarea “sinteticului”, baza sportiva “Lucretiu Avram” (fosta “Proletarul”) isi va schimba fata: tribune noi, instalatie de nocturna, vestiare modernizate.

Proiectul, despre care “Desteptarea” a scris joia trecuta, a prins contur o data cu vizita pe care primarul Cosmin Necula a facut-o saptamâna aceasta la baza “Lucretiu Avram”, alaturi de presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal, Cristi Sava si seful Serviciului Tehnic-Investitii din cadrul Primariei Bacau, Romica Chindrus.

“Preocuparea pentru sustinerea grupelor de copii si juniori si, implicit, a viitorului fotbalului bacauan se va materializa in modernizarea bazei sportive «Lucretiu Avram», prin intermediul unui proiect derulat in parteneriat cu Federatia Româna de Fotbal. Bazele parteneriatului vor fi puse in aceasta toamna, când Municipiul Bacau va elabora studiul de fezabilitate si documentatia necesara demararii proiectului”, a anuntat Necula pe propriul cont de facebook.

PUBLICITATE

“FRF va contribui cu un gazon nou, din material sintetic de ultima generatie, in valoare de aproximativ 200.000 euro (standarde UEFA), urmând ca Municipiul Bacau sa asigure modernizarea infrastructurii sportive existente in baza, respectiv: reabilitarea tribunelor, instalatie de nocturna, amenajarea unor vestiare noi, tabela de marcaj, amenajare parcare si spatii de alimentatie publica.

Avem in vedere, de asemenea, reabilitarea a doua terenuri din gazon natural din cadrul bazei sportive «Lucretiu Avram»”, a postat primarul, care a precizat ca “beneficiarii viitoarei investitii sunt sapte grupe de juniori de la Liceul cu Program Sportiv, grupele de copii si juniori de la cluburile si asociatiile de fotbal private din oras, precum si bacauanii care aleg sa practice fotbalul ca sport de agement, baza urmând a fi deschisa publicului dupa un program atent elaborat”.

Conform lui Cosmin Necula, lucrarile vor fi esalonate si programate astfel incât sa nu existe riscul ca modernizarea bazei sa nu fie dusa la bun sfârsit.

“Este un important pas inainte pentru sport si pentru comunitatea locala, in conditiile in care in ultimii zece ani nu s-a facut nicio investitie in infrastructura fotbalistica a orasului”, a declarat presedintele AJF, Cristi Sava, care se va deplasa zilele urmatoare la sediul FRF, pentru a intra in posesia unui draft de contract.

Conform estimarilor, amenajarea suprafetei de joc din matetrial sintetic va fi finalizata in 2017, baza “Lucretiu Avram” având posibilitatea de a gazdui in viitor atât meciuri internationale de juniori, cât si partide inter-tari de fotbal feminin.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Multa vorbaraie si planificari peste planificari si in final nu vezi mare lucru. O sa inchirieze terenul de fotbal pentru public cu o caruta de bani cand salariile sunt de tot rahatul si suntem pe ultimul loc in tara la nr de locuri de munca disponibile.
    Orasul avea nevoie de un stadion de cel putin 10-12 000 locuri nu o chichineata cu 500 de locuri, in afara exista sate cu terenuri sintetice din astea sub 1000 locuri nu ditamai municipiul cum e Bacaul.

  2. Măi nene Cristi Sava, ești plin de vrăjeală ieftină și gargară. Zici că în ultimii zece ani nu s-a făcut nimic în infrastrucrură ? Păi cine a fost administratorul șef al orașului ? Nu cumva prietenul d-ta R.Stavarache pe care îl proslăveai zi de zi și în orice ocazie ? Romică în sus, Romică în jos !!!!
    Acum strategia d-ta s-a schimbat, vrei să-l ”aburești” pe noul venit.
    Cine te mai crede d-le C.Sava ?

  3. rusine ,,,rusine ,,,rusine,,,primaria bacau mai bine intrati intr-un parteneriat cu frf pentru mentinerea sc bacau in b asa ca ori ce faceti e in zadar doar sa cheltuiti bani dupa bunul plac si nici odata pentru ceva folositor,,,nici nu ma mai intereseaza ce faceti la nivelu dv 3 am promovat de 2 ori nati reusit sa tineti echipa in c echipa de b ati desfintato faceti ce vreti ca sunteti in tara lui papura voda,,,dar nu uitati cu ce moneda platiti cu aia sunteti rasplatiti,,,

  4. Domnule cosmin necula ii luati urma domnului romeo stavarache si ii calcati pe urme,va paste puscaria la cat de mult furati impreuna cu scripat si cu trupa ta,nu sunteti bun de nimic,cine va ales a ales prost,sunteti varza,dati-va demisia huuuuuooooo

LĂSAȚI UN MESAJ