18 mai 2024
ActualitatePrimăria Bacău implementează proiectul de instalare a defibrilatoarelor în spațiile publice

Primăria Bacău implementează proiectul de instalare a defibrilatoarelor în spațiile publice

Primăria municipiului Bacău a demarat un proiect amplu pentru instalarea defibrilatoarelor în spațiile publice, în colaborare cu Crucea Roșie Bacău și Liceul Pedagogic “Ștefan cel Mare” Bacău. Această inițiativă vine ca răspuns la statisticile îngrijorătoare care arată că un român suferă un infarct la fiecare 30 de minute.

Dotarea cu defibrilatoare și instruirea personalului în acordarea primului ajutor sunt pașii esențiali pentru creșterea șanselor de supraviețuire în caz de urgență medicală. Defibrilatoarele au fost amplasate în clădiri cu acces permanent, iar personalul a fost instruit în utilizarea lor până la sosirea echipajelor medicale.

Printre locurile în care s-au montat aceste aparate se numără Centrul de informare cetățeni și Direcția de Evidență a Populației din Bacău, iar în curând vor fi instalate și în sediul Primăriei municipiului. Un element de inovație îl reprezintă cutia defibrilatoarelor, realizată de elevii Colegiului Tehnic “Anghel Saligny” din materiale reutilizabile.În paralel, Crucea Roșie Bacău organizează cursuri destinate publicului interesat, pentru a familiariza oamenii cu tehnicile de acordare a primului ajutor. La finalul anului 2023, a fost inaugurat “Centrul de Educație pentru prim ajutor pediatric”, o inițiativă susținută prin parteneriatul între Primăria Bacău, Crucea Roșie și Colegiul Național Pedagogic “Ștefan cel Mare”.

Scopul final al acestei colaborări este de a alinia pregătirea populației din Bacău cu standardele din marile orașe europene în ceea ce privește intervenția rapidă și eficientă în situații de urgență medicală, precum și de a promova conștientizarea importanței cunoștințelor de prim ajutor.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri