Consiliul Local (CL) Bacau va finanta proiectul „Poftim in natura… cu bicicleta”, initiat de Asociatia educationala si de mediu Vernal. Proiectul are drept obiective cresterea gradului de constientizare a cetatenilor in privinta diversitatii biologice, promovarea modalitatilor de transport alternativ si a cunoasterii normelor de deplasare cu acestea, combinat cu lectii de ecologie tinute în natura.

„Generatia tânara trebuie provocata sa faca miscare, sa adopte deprinderi durabile pe care sa le perpetueze in viata de adult. Elevii care vor participa la activitatile din proiect vor cunoaste speciile de plante care cresc in zona noastra si pasarile migratoare ce poposesc in anumite perioade ale anului in zonele umede din apropierea orasului nostru.”
Nela Dumea, presedintele Asociatiei Vernal

Copiii vor sti, in viitor, cum sa protejeze mediul, pentru a nu deteriora ecosistemele din care aceste vietati fac parte. Mai intâi, ei vor participa la o lectie de ecologie ce se va tine pe malul lacului Bacau II si in Parcul Gheraiesti pe 12 iunie, de la ora 14,00. Accesul in aceste areale naturale va fi facut utilizând bicicleta ca mijloc de deplasare.

PUBLICITATE

Pe 19 iunie, in Parcul Cancicov, se va derula a doua etapa a proiectului. Elevii vor raspunde unui chestionar ce va viza cunostintele de ecologie si biodiversitate despre Bacau (capatate in prima activitate) si vor crea (din lemn, frunze, deseuri, capace PET) lucrari care sa vizeze identitatea naturala si culturala a municipiului Bacau.

Cei mai constiinciosi si creativi vor fi rasplatiti cu premii atractive. Toti participantii la concurs vor primi diplome si obiecte promotionale.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ