In urma cu noua ani, Primaria Bacau garanta imprumutul contractat de RAGC de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) in valoare de 8 milioane de euro. In contul escrow constituit atunci sunt, la ora asta, 2,34 milioane de euro.

In mai 2013, Primaria Bacau a aprobat o garantie de 16,4 milioane de euro pentru Compania de Apa Bacau, din care 6,2 milioane de euro refinanteaza imprumutul anterior.

Urmarea este ca vechea garantie nu mai este necesara, cele 2,34 milioane de euro fiind disponibilizate de BERD si restituite administratiei bacauane. Suma reprezinta, la cursul de schimb al BNR, 10,3 milioane de lei.

Banii au intrat in bugetul de venituri si cheltuieli pentru a fi folositi la realizarea unor investitii ce urmeaza a fi finalizate in 2013.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ