Ofensiva a municipalitatii bacauane! Dupa ani de zile in care i-a tolerat in spatiu, aceasta ii evacueaza pe fostii chiriasi impotriva carora a obtinut in instanta ordin de evacuare. Rau-platnicii nu se dau plecati usor, motiv pentru care politistii locali sunt prezenti zilnic la actiunile de evacuare.

„Nu putem fi nici noi si nici ei deasupra instantelor de judecata. Sunt decizii definitive pe care trebuie sa le respectam. Aceste situatii nu mai pot fi tolerate”, sustine viceprimarul Dragos Stefan, de altfel cel care a pus in miscare actiunea dupa ce a cerut o lista cu locuintele pe care le are in administrare primaria si a aflat cu stupoare ca zeci sunt neocupate, iar cei care le-au ocupat in trecut au lasat pagube semnificative la asociatii, de la câtiva lei la zeci de mii.

„Nu pot accepta o astfel de situatie, din moment ce sunt mii de cereri pentru ANL-uri, locuinte sociale, dosare peste dosare, familii de buna credinta care au nevoie de o casa si sunt dispuse sa plateasca”, a completat viceprimarul. Acesta sustine ca a constiuit o noua comisie de evaluare a dosarelor si a tinut ca fiecare grup politic din Consiliul Local sa aiba un reprezentant pentru totala transparenta. Fiecare dosar va fi analizat in parte si se va trece urgent la repartizarea locuintelor libere.

Dar, i-am reamintit viceprimarului ca un motiv pentru care acestea nu sunt ocupate este faptul ca noii chiriasi ar trebui sa preia, fara absolut nici o vina, restantele de la asociatie. Cum ar putea fi dat spre inchiriere un apartament cu datorie de 60 sau 70 de mii de lei (!) dupa cum sunt destule exemple?

„Nu, voi reglementa acest aspect. Este clar ca acest lucru nu se va intâmpla. Ce vina are urmatorul chirias pentru datoria precedentului? Noi ne vom indrepta in instanta pentru a recupera datoriile. Dar, in acelasi timp, vreau sa atrag atentia ca vom introduce o clauza in contracte, de monitorizare, la fiecare trei luni. Cei care nu achita chiria sau asociatia, mai primesc o luna de pasuire, dupa care sunt evacuati. Altfel, nu vad cum am putea tine sub control fenomenul”, mai spune viceprimarul.

Locuinte ocupate ABUZIV

Nu doar rau-platnicii sunt o problema. In numeroase locuinte apartinând primariei s-au instalat, bine-mersi, fara forme legale, bacauani care nu au dreptul sa beneficieze de aceasta forma de sprijin. Numele fiecaruia este cunoscut, iar multi sunt tocmai in situatia sus-mentionata.

Au primit ordin de evacuare, dar din diverse motive n-au fost evacuati. Altii pur si simplu s-au lipit de familii care au fost evacuate sau au gasit un spatiu si au intrat in el, fara sa aiba nevoie de vreo permisiune.
Nici acum nu se dau dusi cu una, cu doua.

„Am primit solicitari pentru a oferi sprijin administratiei locale la aceste actiuni de executare. Asiguram linistea si buna desfasurare a activitatii si integritatea executorului si a personalului din primarie. Participam aproape zilnic la astfel de actiuni”, a declarat Florin Podoleanu, purtatorul de cuvânt al Politiei Locale Bacau.

Potrivit datelor oficiale, cel putin 18 locuinte sunt ocupate fara forme legale.

Municipalitatea are 270 de locuinte sociale: garsoniere si apartamente. Alte 121 sunt case nationalizate cu aceeasi destinatie. 200 sunt spatii din fondul locativ de stat. In total, la acest moment, 73 sunt libere, la majoritatea fiind inregistrate debite serioase la asociatiile de proprietari.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  1. In Cornisa Bistritei in blocul 36 sc.A ap 20 este un apartament ce apartine Primariei al carui chirias e decedat de un an si jumatate,este intr-o stare avansata de degradare cu datorie la asociatie de cca 700 lei .De ce dureaza atat de mult sa fie repartizat unei familii?

  2. De trei ani de zile , pe Str. Tazlaului , Nr. 5 , Sc.B , Et. 1 Ap. 4 , este liber un apartament , care apartine Primariei ! Noi vecinii , eu de la et.2 si cea de la parter , ne confruntam , indiferent de anotimp , doar cu neplaceri groaznice ! Apartamentul , vara emana un miros insuportabil , iarna , ne face probleme cu condens , frig ! Chiar nimeni nu poate rezolva , situatia ? Sint f.f.f. multe persoane care ar vrea sa-l cumpere ! Nu stiu de ce nu e posibil ? Sau sa-l dea ca locuinta , celor de pe liste , care asteapta de ani de zile ! Cu ce sintem , vinovati , noi cei care locuim la etajul superior sau parter , sintem si proprietari , sa suportam astfel de situatie ? Nu exista pic de interes ?

LĂSAȚI UN MESAJ