Din cauza datoriilor catre societatea care a construit Scoala nr. 1 Ardeoani, primarul Victor Diaconu (foto) cerea, in urma cu un an si jumatate, intrarea in insolventa. Era obligat de lege sa procedeze asa, altfel intra sub incidenta Codului Penal.

Impreuna cu administratorul judiciar, edilul a intocmit un plan de redresare economica, dar de unde redresare când Ardeoani este “comuna cea mai saraca din judet”? Salvarea a venit de la actualul Guvern care, in trei transe consecutive, a alocat banii necesari si a acoperit datoriile care insumau aproape 55 de miliarde de lei vechi.

“Am achitat tot. Este prima data, din 2004, anul in care am inceput primul mandat, când nu avem datorii”, a declarat Victor Diaconu. Si pentru ca a scapat de datorii, edilul a inceput investitii din bugetul local si se pregateste sa obtina fonduri europene pentru lucrarile mari: un proiect de canalizare derulat prin Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Bacau si asfaltarea unui drum comunal de 4,7 km, care ar urma sa fie finantat prin Programul National de Dezvoltare Locala.

O alta investitie importanta si urgenta este reconstructia podului din Leontinesti, inceput “pe calamitati” si executat 30 la suta. Edilul spera ca pentru finalizarea acestuia va primi finantare din bugetul national. Veniturile comunei ajung la 3,5 miliarde de lei vechi/an, iar cheltuielile de functionare (salarii, reparatii scoli, lemne de foc etc.) ajung la 11-11,5 miliarde de lei, prin urmare e greu sa realizezi investitii din bugetul propriu, afirma primarul.

Pentru a demara proiecte cu finantare nerambursabila e necesara iesirea din insolventa. “Pe 4 iunie e ultimul termen si nu cred sa fie probleme deoarece am platit datoriile, deci dosarul nu mai are obiect”, afirma Victor Diaconu, multumit.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  1. asta nu este primar .este un derbedeu.privitii fata.fura dintr-o comuna saraca tot ce se poate.este si un exemplu clar de traseist politic.mai nou este psd-ist.rusine sa iti fie mirlanu-le.

  2. Daca si comunele din zona muntelui adica Moinesti,Comanesti sunt cele mai sarace din judet inseamna ca cele din stinga Siretului si-au facut judetul lor s-au apartin de un judet bananier din Africa.Sa pastram masura.

  3. Dio Sa-i dea sanatate. …c’è a facut El ptr com : noastra nu a facut nesunul….asa ca : multi Au fost ….dar nu Au avut curajul de a face. …Asa ca …..mai bine stimati – l ….! Ca El ….mai rar. Salutari d-nule Primar.

  4. Un lucru este clar.Scoala ca la Ardeoani nu este in judetul Bacau,si asta este meritul primarului Victor Diaconu.Ce pacat ca INVIDIA incetoseaza gandirea unora ,care nu vad padurea din cauza copacilor.

  5. Mai Mariane,rautatea capata uneori forme ciudate care ne pun in imposibilitatea de a judeca rational…tu caracterizezi oamenii dupa infatisare si nu dupa ceea ce fac si de aceea risti sa-ti para hoti pana si cei mai dragi oameni,doar pentru ca nu corespund unor standarde de frumusete stiute doar de tine….Incearca sa vezi in oameni partea frumoasa si ai sa ai foarte mult de castigat….

LĂSAȚI UN MESAJ