29 martie 2024
EvenimentPrimaria a intrat in posesia a 1.500 de stâlpi de iluminat

Primaria a intrat in posesia a 1.500 de stâlpi de iluminat

Primaria Bacau a pus capat unei situatii cel putin ciudate: faptul ca impartea in municipiu stâlpii de iluminat public impreuna cu operatorul de electricitate: E.ON Moldova, de unde si dificultatea interventiilor când era o avarie, chiar si una minora. In urma unei rectificari bugetare, municipalitatea a fost de acord sa achite E.ON contravaloarea a 1.500 de stâlpi, 59 de kilometri de linie electrica subterana si 31 de puncte de aprindere. „Ne-am asezat la masa negocierilor si am ajuns la suma de 450.000 de lei, pe care ii vom plati intr-o singura transa. Am rezolvat astfel o problema veche din 2007, care dateaza de când am fost viceprimar data trecuta”, a declarat viceprimarul Constantin Scripat.

In total, in acest moment, reteaua de iluminat public administrata de primarie este de 5.888 de stâlpi, in timp ce la E.ON au mai ramas 2.062, acestia fiind in special in zonele cu case, acolo unde sunt abonati casnici, in cartierele Tache, CFR si Serbanesti.

Mentenanta pe reteaua primariei este asigurata pâna in vara anului viitor de societatea Elco, care a câstigat contractul cu o valoare estimata de 300.000 de lei. „Practic, eu am cerut un grafic de interventie. Au un plan de lucrari zilnic, in diferite zone, in functie de cum apar avarii, de solicitarile cetatenilor, de ceea ce observ eu când mai merg noaptea in verificari sau inspectorii mei. Totusi, eu vreau ca ritmul sa fie mai alert”, a declarat Scripat. In medie, in fiecare zi au loc interventii la 15 stâlpi. Sunt si puncte cheie in oras in care viceprimarul a cerut lucrari imediat. Este vorba de Parcul Cancicov si podurile din oras.



„In pasajul Oituz-Stefan Guse este o problema speciala. Pe o parte nu este iluminat, dar se va rezolva pentru ca a aparut o avarie in peretele pasajului. Acolo nu se mai poate umbla, deci am dat ordin sa se faca o retea la vedere ca sa se poata interveni oricând. Astept finalizarea procedurii de achizitie a materialelor necesare”, a mai spus viceprimarul. Pe de alta parte, acesta a explicat si de ce câteodata vedem becurile arzând in plina zi. In cazul in care are loc remedierea unei avarii, muncitorii trebuie sa verifice daca reteaua functioneaza normal, de aceea aprind diferite segmente.

Ramâne de vazut daca de acum inainte avariile se vor rezolva mai repede, dat fiind faptul ca cea mai mare parte a retelei apartine de acum Primariei Bacau.

De notat si ca iluminatul public costa lunar intre 200 si 400 de mii de lei, in functie de consum. Administratorul public Leonard Padureanu da asigurari ca municipalitatea a negociat „un pret bun” pentru kilowatt si verifica in punctele din oras consumul real.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri