In luna august, opt specialisti in recuperare si asistenta sociala din cadrul Centrului “Daniel” al ASCHN si al seviciilor FSC vor efectua o vizita in Elvetia in cadrul unui schimb de experienta privind dezvoltarea unor servicii specializate pentru copiii cu dizabilitati din mediul rural.

La acest training au fost invitati si doi primari – Gelu Ciorava din Podu Turcului si Corneliu Ghelase din Motoseni – deoarece deplasarea este parte a unui proiect derulat de FSC, ASCHN – Centrul “Daniel si Espoirroumanie in estul judetului, cu sprijinul autoritatilor locale.

Delegatia bacauana va vizita mai multe centre si proiecte de profil din Elvetia si va participa la câteva sesiuni de informare pentru a acumula cât mai multe informatii si experiente necesare dezvoltarii unor activitati similare in România.

PUBLICITATE

“Este stiut faptul ca persoanele cu dizabilitati din mediul rural reprezinta una dintre cele mai marginalizate categorii sociale din România, având la dispozitie extrem de putine facilitati si servicii pentru integrarea sociala si pentru a beneficia de conditii normale de viata”, arata Gabriela Achihai, presedintele FSC.

Proiectul “Model de parteneriat si servicii mobile pentru comunitatile rurale sarace”, derulat de cele trei organizatii, este finantat prin programul de Cooperare Elvetiano-Român.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ