2 martie 2024
OpiniiEditorialPrimar cu urechi de tabla

Primar cu urechi de tabla

Inainte ca tunelul de legatura dintre Cartierul CFR si centrul orasului, vestitul tunel inaugurat cu mult timp inainte de a fi dat in folosinta comuna si in siguranta, am semnalat ca una din bretelele de acces din Garii spre Oituz are curba extrem de strânsa, o dubita sau un 4×4 nu pot efectua virajul in siguranta. Am adus argumente tehnice, lungime, latime, viteza. Nimic. In timp, normal, trotuarul a fost distrus de rotile masinilor.

***

Pe Bancii, calea de acces a primarului Stavarache catre mega-afacerea de familie, s-au executat lucrari de catre o societate care gestioneaza rasuflatorile de la conductele de gaze! Intuiesc doar, habar nu am, cert este ca strada a stat ciuruita mai bine de cinci luni, timp in care masinile bacauanilor si-au consumat orice rezistenta inscrisa in cartea tehnica la hopuri si hopurele. Praful s-a ales din capete de bara, foi, arcuri, biele. Cinci luni, perioada in care am scris, am semnalat anomalia. Nimic.

***

Sensul giratoriu de la Colegiul Economic a devenit obiectiv de bancuri, a fost comparat cu piramida lui Keops VII, asimilat cu monumentul ridicat in cinstea inegalabilului primar Stavarache, locul unde si-a montat instalatia de video pentru depistarea celor care se opun modernizarii orasului. Am scris noi, au mai scris si altii ca doar un orb ar fi putut proiecta acea aiureala, un alt chior si-a dat acordul, iar un ageamiu, un vânzator de floricele l-a construit. Acum a devenit gradina botanica, sera. Nimeni nu stie ce se intâmpla acolo, sub plasticul montat peste monumentul prostiei.

***

A nins usor acum trei zile: orasul s-a blocat. A continuat ninsoarea, in ciuda mataniilor celor din primarie. S-a oprit circulatia in tot orasul, doar intreprinzatorii curajosi au razbit catre centrul orasului. Ninsoarea si-a vazut de treaba, conform buletinului meteo. Paralizia s-a transformat in comotie. Niciun semn ca primarul, viceprimarul ramas in functie, directorii responsabili cu zapada ar mai da usoare semne de viata. Am scris in ziar, am dat imagini la Tv, ne-au scris cititorii, am stat de vorba cu bacauanii: bataie de joc. Si nu de azi sau de ieri, ci de opt ani primarul afirma ca el nu cheltuie banii cu deszapezirea.
Si acum sa revenim la subiect. Breteaua de la Pasaj (subpasaj) a fost adusa la parametrii normali abia zilele trecute, dupa ce am repetat semnalul in ziar. Pe strada Bancii s-au umplut gaurile, cu putin timp inainte de alegerile parlamentare. Sensul giratoriu de la Economic este in continuare pus la pastrat in vid. Acolo se fac cercetari asupra influentei prostiei asupra mediului ambiant, in conditiile in care primarii sunt alesi de mai mult de doua legislaturi. Cât despre deszapezirea orasului, sunt informatii certe ca se va finaliza fix, fara nicio secunda in plus sau in minus, pe 16 aprilie. Ce zi este?

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri