Miercurea, in Primaria Bacau este zi de audiente. De data aceasta era programat viceprimarul Ilie Birzu, care a tinut prima intâlnire cu cetatenii din mandatul abia inceput. Cum era de asteptat, oamenii inscrisi aveau in principal probleme ce tin de locuinte sau terenuri. Si-au spus pasul in fata viceprimarului, dar si a reprezentantilor altor directii din primarie, printre altele de la patrimoniu sau juridic.

Si arhitectul Alexandru Geliman a dat raspunsuri punctuale la problemele oamenilor. Sprijin din partea autoritatilor a cautat o pensionara de 72 de ani. Femeia locuieste de 40 de ani intr-o casa aflata pe strada Vasile Alecsandri. De 12 ani plateste chirie pe terenul aferent casei, dar acum aceasta a ajuns la 2000 de lei pe an, o suma prea mare pentru veniturile sale modeste si ale sotului. „Desi ma doare, as vrea sa renunt la o parte din teren, ca nu mai am cu ce plati. Poate ma puteti ajuta sa gasesc o solutie sa pastrez macar o bucata mica de gradina si calea de acces la usa”, a spus femeia. „Trebuie sa va retrageti la limita proprietatii, iar pentru ceea ce apartine Primariei Bacau sa achitati chirie, in acest caz suma fiind destul de mare pentru ca sunteti in centrul orasului. Daca nu puteti plati, anulam contractul de inchiriere, readuceti spatiul la forma initiala si altcineva va putea sa inchirieze acolo locul”, i-a transmis Cristina Bardasu, director adjunct Fond Locativ.

La 91 de ani, Iancu Enache i-a povestit viceprimarului ca ar vrea sa-i faca acte pe casa si teren in Serbanesti fetei sale, acum plecata in Italia, care sa il ingrijeasca pâna la moarte. Ajuns la vârsta la care nu se mai poate ingriji singur, are nevoie de sprijin permanent. Când a vrut sa faca actele, a descoperit ca nu poate deoarece terenul ar apartine legal si primei sale sotii, decedata acum. Din pacate, problema sa nu are o solutie la primarie, dar Birzu a promis ca-l va pune in contact cu un avocat care sa-l ajute.

PUBLICITATE

Si cei care locuiesc la bloc au probleme. Ion Diaconescu sta pe Mihai Viteazul, intr-un bloc cu sase etaje. A reclamat faptul ca la ultimul etaj acesta are probleme cu infiltratiile de pe terasa. Cere aviz pentru construirea unei sarpante. „Din pacate, pentru regimul de inaltime mai mare de PA4 nu putem da autorizatie. La acest regim de inaltime nu se fac sarpante”, a explicat arhitectul sef Alexandru Geliman. Pentru ca omul nu-si poate renova doar bucata de terasa deasupra locuintei sale, singura salvare ar mai fi la asociatie care sa faca reparatii sus pe bloc. „Este un dezastru acolo. Vreau un raspuns oficial ca sa gasim, poate, alte solutii legale”, a spus nemultumit omul. Si chiriasa unui spatiu comercial a venit pentru lamuriri la viceprimarul Birzu. O terasa amenajata pe trotuarul de pe Mihai Viteazul ar putea fi demolata intrucât nu are avizele necesare de la primarie. Dar, femeia a reclamat ca nu poate intra in legalitate intrucât terenul pe care se afla terasa este intr-un litigiu. Pentru ca nu a putut demonstra cu acte acest lucru, a ramas ca sa revina când are toate actele.
Cetatenii se pot inscrie in audienta la primar sau viceprimari dupa ce completeaza un formular si sunt programati.

„S-a simtit lipsa unor audiente constant. Oamenii au probleme pe care le vad rezolvate de primarie. Intentionez sa tin chiar mai des aceste intâlniri cu cetatenii”.
Ilie Birzu, viceprimar

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. domnule birzu,sa nu va faceti ca nu stiti. ati fost si sinteti in comisia de urbanism.toate terasele de pe trotuare s-au dat cu spaga.s-au facut niste constructii care afecteaza arhitectura orasului.daca iubiti bacaul si bacauanii desfiintati-le. aveti curajul ???

  2. Terasa aceea a rasarit peste noapte? Politia locala nu a zarit-o pana acum sa-i intrebe de sanatate si cum de ocupa trotuarul? Curios cum de au venit exact in prima audienta la dl Barzu sa-i ajute sa intre in legalitate.De ce nu a respectat legea de la inceput?
    darama terasa, ia-ti autorizatie si apoi construieste la loc.
    In cazul acelei batrane de 72 de ani au fost foarte hotarati.

  3. dar cu terasa din parcul trandafirilor ,al carei proprietar este baiatul domnului birzu cum ramine? pe ce baza a fost obtinuta.pe ce lege? Are autorizatie de functionare? Are grup sanitar? Oare nu este un caz elocvent de abuz ? Oare ce le spune ilie birzu cetatenilor veniti in audiente? oricum nu mai merge cu promisiuni si abureli.

  4. Marian da tu crezi ca la terasa aia e patron baiatul ? Tot el e patron , baiatul e impins din spate de taticu’ . Terasa aia de cand e ea nu a avut niciodata vreun control de la cineva, de ce ? Pentru ca oile nu ataca lupul niciodata. Multe ‘coarde’ putini barbati.

LĂSAȚI UN MESAJ