Băcăuanii au pierdut marți, cu 1-0, jocul de verificare cu Bucovina Rădăuți.
Cel de-al cincilea amical al verii a adus prima înfrângere pentru divizionara C Aerostar Bacău. După ce se impuseseră în fața a patru posibile colege de Serie, „aviatorii” au cedat marți seara, cu 1-0, în fața unei alte viitoare adversare din campionat, Bucovina Rădăuți. În testul desfășurat pe teren neutru, la Târgu-Neamț, diferența a făcut-o golul înscris de fostul fundaș al Aerostarului, Vasilică Mihăeș, care a finalizat o lovitură liberă indirectă din careul băcăuan dictată de arbitru ca urmare a unui fault comis de Vraciu. La jocul de verificare cu Bucovina, antrenorul „aviatorilor”, Daniel Munteanu a utilizat următoarea formulă de start: Axinte – C. Ardei, Florescu, Vișinar, Tilibașa – H. Ilie, Chirilă, Botezatu, Artenie – Nemțanu, Vraciu. Pe parcursul întâlnirii au mai jucat: Cebotari, Mihălăchioae, Tecuțanu, Chirilescu, Bobaru, Zaharia, Bobârnac și Tofan. După antrenamentul din această dimineață, jucătorii Aerostarului vor primi liber până sâmbătă, când vor pleca într-un stagiu de pregătire centralizată la Vatra Dornei. În timpul cantonamentului montan, echipa lui Daniel Munteanu va mai disputa două partide de verificare: pe 6 august, cu Foresta Suceava, și pe data de 9, cu Foresta Suceava, la Pojorâta. Ultimul test dinaintea începerii campionatului Ligii a III-a va avea loc pe 17 august, cu CSM Focșani. Locația meciului cu CSM Focșani va depinde de ceea ce va stabili țintarul referitor la prima etapă de campionat.

Amicalele jucate de „aviatori” în această vară
Bacău: Aerostar- CSM Bacău 4-1 (marcatori: Vraciu-2, Artenie și Nemțanu)
Suceava: Foresta Suceava- Aerostar 0-1 (Chirilă)
Odobești: Aerostar- Sporting Liești 5-1 (Nemțanu-2 , Florescu, H. Ilie și Nemțanu)
Târgu-Neamț: Aerostar- Ozana Târgu-Neamț 5-1 (Nemțanu-2, H. Ilie, Vraciu și Dogaru).
Târgu-Neamț: Bucovina Rădăuți- Aerostar 1-0.

Serie de 16

Prin completarea locurilor vacante cu cluburile Agricola Borcea, LPS Cetate Deva și Atletic Bradu, se cunosc cele 80 de cluburi înscrise în campionatul Ligii a III-a, chiar dacă acestea nu au fost încă date publicității de Federația Română de Fotbal. Ca și în sezonul trecut, cele 80 de cluburi vor fi împărțite în cinci serii a câte 16 echipe. Dacă nu se vor ivi modificări, Aerostar Bacău va face parte din Seria I, alături de Dacia Unirea Brăila, CSM Bacău, Ozana Târgu-Neamț, Hușana Huși, Bucovina Rădăuți, Oțelul Galați, Știința Miroslava, Foresta Suceava, CSM Focșani, Metalul Buzău, Sporting Liești, KSE Târgu-Secuiesc, Ceahlăul Piatra Neamț, Șomuz Fălticeni și FC Botoșani 2. Campionatul Ligii a a III-a va începe pe 23 august, ultima etapă a turului fiind programată pe 30 noiembrie. Returul va debuta pe 7 martie 2020, runda de final a întrecerii urmând să se joace pe 30 mai. Dacă turul nu prevede nicio etapă intermediară, în schimb în partea a doua a campionatului vor avea loc două runde jucate la mijlocul săptămânii: pe 8 aprilie și pe 6 mai. Țintarul competiției va fi stabilit, cel mai probabil, cu o săptămână, maximum zece zile înainte de start.

CSM Bacău, surclasată de CSM Focșani
Dacă Aerostar a pierdut doar unul din cele cinci jocuri-test din inter-sezon, în schimb cealaltă divizionară C băcăuană, CSM a pierdut toate cele trei amicale disputate în această vară. Ultimul eșec s-a produs ieri, la Letea-Veche, acolo unde „CSMeii” au fost surclasați cu 5-0 de CSM Focșani. Băcăuanii au evoluat în formula Câmpeanu – A. Istrate, Belecciu, Onica, Strat – Paraschiv, Vl. Mocanu – A. Mocanu, R. Istrate, Zarzu-Enea, pe parcurs fiind rulat întreg lotul.