Cupa si nu Memorial. Precizarea e obligatorie. Si asta pentru ca Laurica Lunca nu a plecat niciodata cu adevarat dintre noi. Cu atât mai putin in acea zi de 29 mai 2015. De fapt, Laura nici nu a parasit vreodata Bacaul. Nici când juca in Spania, nici când antrena acolo si nici acum când, tot acolo, a hotarât sa se odihneasca putin, dupa o intreaga viata dedicata handbalului. Handbalului, Stiintei, Bacaului.

“Copii, Laura Lunca a fost cel mai mare capitan al Bacaului. Si ma refer la toate sporturile, nu doar la handbal”, si-a inceput discursul fosta coechipiera si prietena a Laurei, Gabriela Manea, cu prilejul primei editii a “Cupei Laurica Lunca” la minihandbal, desfasurata sâmbata trecuta, la sala de sport a Scolii “Ion Creanga”.

Impreuna cu Adi Brezan, colegul sau de la Asociatia ABC Handbal, Gabi a tinut, astfel, sa aduca un omagiu capitanului de poveste al Stiintei din anii ’80. “N-am sa uit niciodata câte a facut Laura pentru mine. Cum m-a sprijinit si ajutat pe vremea când eram coechipiere la Stiinta sau cum a venit dupa mine la Rapid, pentru a ma duce la Valencia, unde era antrenor secund. Iar acolo, in Spania, desi stateam la doua strazi distanta si eu aveam de acum 30 de ani, m-a luat la ea acasa, mi-a spalat, mi-a gatit, mi-a calcat, pentru ca eu sa nu am alta grija in afara handbalului”, a marturisit Gabi Manea, a carui initiativa de a dedica o competitie juvenila fostei legende a Stiintei s-a bucurat de un larg succes.

PUBLICITATE

La start s-au aliniat 50 de copii antrenati de Gabi Manea, Adi Brezan si Georgiana Vântu si legitimati la CSS Bacau, ABC Handbal si Palatul Copiilor. Chiar daca, la rigoare, a existat si o ierarhie a rezultatelor, sâmbata, la “Cupa Laurica Lunca” toti au fost câstigatori. Si copiii de pe teren, si parintii sau rudele din tribune. “E foarte important ca acesti copii sa creasca frumos, astfel incât sa reinviem fenomenul handbalistic in Bacau la standardele la care am fost obisnuiti”, a mai spus Gabi Manea, care i-a avut alaturi la eveniment si pe profesorii Mihai Sava, Florin Aliman si Adriana Hriscu. Emotiile au fost mari, iar unii dintre cei prezenti si-au stapânit cu greu lacrimile. Adriana Hriscu, in schimb, a plâns ca un copil.

“Oricât ar putea suna de straniu, eu continui sa o simt pe Laura lânga mine”, s-a destainuit Gabi Manea. “Iar aceasta Cupa este ca o floare pe care vreau sa i-o dedic Laurei Lunca in fiecare an, la final de mai. E un gest mic, dar facut cu tot sufletul de catre mine si Adi Brezan. Poate ca anul viitor, vom reusi sa reunim toate componentele generatiei de aur a handbalului bacauan. De la Mori Torok la Mariana Târca”. Laurica Lunca va fi si ea prezenta. Pentru ca, se stie, nu ne-a parasit niciodata.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ