Primarita din Tamasi, Veronica Dontu, facând un inventar al nevoilor cetatenilor, a ajuns la concluzia ca le-ar trebui un autobuz care sa-i duca dintr-un sat in altul. Tamasi va fi, astfel, prima comuna din judetul Bacau in care va exista serviciu de transport in comun.

Veronica Dontu afirma ca distanta dintr-un capat in altul trece de 5 km, iar pentru unii e foarte greu sa o strabata pe jos.

“Batrânii din Chetris care vor sa ajunga la farmacie sau la Primarie au la dispozitie un singur autobuz“, explica edilul. Al doilea motiv a fost faptul ca un mijloc de transport local i-ar incuraja pe turisti sa traverseze Siretul cu noul bac si sa viziteze Tamasiul.

PUBLICITATE

Iar daca in padurile din zona va fi amenajat parcul de vacanta promis, cu atât mai mult. Convinsa, asadar, ca microbuzul va fi util, primarita s-a apucat de treaba: a infiintat servicul de transport, a cumparat masina, a scos la concurs postul de sofer, l-a trimis la cursuri pe viitorul “manager de transport”, unul dintre actualii functionari ai Primariei, si a depus solicitarea de autorizare de catre ANRSC (Autoritatea Nationala de Reglementare a Serviciilor Comunitare).

Vor fi cel putin doua trasee in cruce (N-S, E-V). Acestea vor traversa comuna si se vor intersecta in centru. Microbuzul a fost achizitionat din fonduri europene si a costat 249.360 lei, investitie care include si dotarea biroului de transport, un tahograf, o masina de spalat, un aspirator, o statie radio.

“Tarifele vor fi foarte mici, ca si la bac, le putem numi tarife sociale, scopul nostru fiind sa asiguram servicii populatiei si sa ne acoperim costurile”, a declarat Veronica Dontu.

Microbuzul 18A1 e marca Mercedes si e nou-nout. “De ce va mirati? ne intreaba primarita. Tanti Maria din Tamasi nu are, si ea, dreptul sa mearga cu Mercedes?”

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

 1. Foarte interesant cum la romani, atunci cand un primar face ceea ce e normal sa faca, adica sa slujeasca contribuabilii, e ca si cum ar fi ditamai eroul. Asta este ceea ce un primar face in toata lumea civilizata, Este servitorul intereselor celor care ii platesc leafa. Problema e ca la romani, se intampla deseori ca in spatele unor intiative eroice de genul “am construit un kilometru de drum”, primarul X sau Y face niste talharii de sta matza-n coada. Asta trebuia sa fie, deci, ideea acestui articol. UN PRIMAR NORMAL. Adica un primar care nu face, de fapt, nimic deosebit de primarul din Vest. Asta daca nu cumva are alta parere DNA-ul !

 2. Cucu bau , tin sa precizez faptul ca indiferent ca noi o vedem ca un erou sau nu , aceasta primarita a facut multe pentru sat , spre diferenta de alti primari , care au au spus ca fac multe si n-au facut nimic. Femeia asta nu a promis , dar a facut. Si se vede !!! Satul a inceput sa prinda culoare si viata. Nu stau la tara , dar cand ma duc sa imi vizitez bunicii acum mi-e mai mare dragul . Astept cu nerabdare si parcul de vacanta !!!

 3. va mentineti in continuare in postura de prezentatori fideli a “marilor realizari” ale acestei penale care nu a facut decit ceva din care sa poate sa-si scoata procentul ca altfel nu poate explica cum dintr-un salar de primar a reusit sa termine liceul,basca facultatea,sa-si construiasca o vila in care nu sta,si ceva apartamente prin Bacau si Bucuresti (pentru si pe numele copiilor),sa-si traga si ceva pamint arabil “prin cumparare” cu acte in regula,sa schimbe impreuna cu membrii familiei vreo citeva masini,toate noi,dupa ce a facut praf masina primariei de aproape 1 miliard,si cite or mai fi ca nici DNA nu mai stie cite dosare si plingeri penale are “d-na”;
  mergeti fratilor pe urmele “marilor realizari” ale celei pe care o ridicati in slavi si prezentati realitatea:
  – a construit in mijlocul cimpului un pretins after scool care nu a functionat decit pentru baluri si petreceri cu cei care o adora si care-i sunt datori pentru ca le-a “facut proiecte” pe bani europeni din care si-a tras dreptul prin GAL-urile pa care le conduce;
  -a asfaltat toate drumurile tragindu-si dreptul dar asfaltul se termina brusc intr-o panta,sau ulitele au asfalt turnat peste un strat de pietris,fara santuri de preluare a apelor si inguste ca sa se consume cit mai putin-multe portiuni au inceput sa crape si asteptam cu interes primele ploi;
  -a construit terenuri de sport cu instalatii de nocturna pe care electoral le-a lasat la dispozitia oricui avea chef de o miuta reusind sa devina locuri in care tineretul avea unde sa bea ,sa traga ceva pe nas si multe altele cu tenta de sex,dar da frumos cind “d-na”,tot electoral,vine cu bicicleta sa le vada-faceti o poza cum arata terenurile respective la un an ;
  -avem si bac care duce spre nicaieri si la care probabil va fi o aglomerare mai ceva ca la fery boot ca oricine va dori sa plateasca traversarea,si sa se afunde intr-un drum plin de gropi;
  -mai sunt multe astfel de “marete realizari” ,pentru multi important e ca s-a facut ceva ,dar nimeni nu se intreaba cu ce costuri,daca s-au creat locuri de munca,ca asta ne doare, vin alegerile si trebuie sa ne facem reclama,daca mai prindem un mandat mai facem proiecte,daca nu sa plateasca prostii care vin impreuna cu cei care ramin.
  UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE ?

 4. Draga domnule amarat, oare dumneata ce-ai facut pana acum? Incearca te rog un test de memorie, ia fiecare program/platforma incepand cu anul 2005 si verifica s-a intamplat ceva in comuna Tamasi sau nu? Au fost lucruri nerealizate? Care sunt? Ai vazut in parc cati copii se bucura? Mai mare dragul…Cate locuri de munca ai dat oamenilor din comuna Tamasi sau de oriunde? Cu ce te mandresti pe acest pamant? Iar pentru cel nascuti nemultumiti, poate cineva sa-i multumeasca? Apeleaza totusi la test , nu te mustra constiinta?

LĂSAȚI UN MESAJ