Casa Memorială „Nicu Enea”, din cadrul Complexului Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău continuă proiectul „Prietenii pictorului Nicu Enea” cu expoziții personale ale copiilor care au participat în Tabăra de vară –  2019. Anul acesta, din cauza epidemiei de COVID-19 nu vor avea loc vernisaje propriu-zis, dar expozițiile pot fi vizitate respectând restricțiile impuse.

Proiectul s-a concretizat prin lucrările realizate de: Despina Maria Ghiorghiță, Bianca Ciocan, Daria Simon, Ștefan și Andrei Petrușcă, Andra și Aida Airinei, Francesca Berbecea. Accentul a fost pus cu predilecție pe familiarizarea tinerilor artişti cu genurile: peisaj, natură statică, iar la solicitarea participanților tematicile și subiectele au fost diversificate realizând reproduceri după imagini alese de ei. Au explorat elementele de limbaj plastic : linia, culoarea, forma, lumina și umbra, perspectiva și compoziția.

Scopul priectului este facilitarea, sprijinirea şi impulsionarea creaţiei artistice a copiilor din municipiul Bacău, în directă legătură cu spaţiul cultural local. Prima expoziție este semnată de Despina Maria Ghiorghiță, în vârstă de 11 ani, elevă în clasa a V-a la Școala „Alexandru Ioan Cuza” Bacău. Despina debutează cu o diversitate tematică promițătoare și un deosebit potențial artistic creativ ce o va stimula să continue pe drumul artelor plastice.


PUBLICITATE