Casa Memorială Nicu Enea, din cadrul Complexului Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău continuă proiectul „Prietenii pictorului Nicu Enea” cu expoziții ale copiilor care au participat în Tabăra de vară – 2019.

O nouă expoziție personală semnată, de această dată, de Bianca Ciocan, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Ferdinand I”, care a demonstrat, trei ani la rând, că știe ce vrea. Bianca a abandonat studiul pianului și a ales Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, iar după examenul de capacitate s-a axat pe informatică. Nu-i de mirare că este pasionată de calculator și limbi străine, lucrările fiindu-i semnate în limba chineză pentru că este interesată de tot ce este nou, util și de viitor.

În tabăra de pictură din curtea Casei Memoriale „Nicu Enea”, Bianca a învățat să deseneze, să amestece culorile și să reproducă imagini. Personalitatea-i liberă emană din temele alese, „Pisica”,„Calul”și imagini cu personaje feminine de eroine dar și „Fată cu buchetul de flori în mâini”. Sensibilitatea artistică deosebită cu care este înzestrată dezvăluie înclinația pentru frumos. „Peisajul marin” sau „Natura statică cu mușcate” sunt realizate cu deosebită acuratețe. Bianca modelează culoarea după starea sa interioară, lucrarea „Autoportret” este de o mare expresivitate emoțională. Cum altfel să fie o tânără de 16 ani, decât o visătoare.

Dacă vreți să-i vedeți expoziția, sunteți așteptați în casa pictorului Nicu Enea.PUBLICITATE