“In fata bucatii de lemn, mâinile stiu unde si cum sa plece. Se intind dupa secure, dalta, scoaba sau cutit, iar apoi se intorc pentru a da forma si rost lemnului”. Stejarul considerat arborele adevarului, lemnul preferat al sculptorului George Apostu, vine din inima padurii pentru a deveni opera de arta, in curtea Casei Memoriale “George Apostu” din Stanisesti.

Asa incep, din 2012, sa rasara una câte una, lucrari in lemn de stejar, cu ocazia Scolii de Vara de Arta Plastica ”Impreuna cu George Apostu la el acasa”, organizata, anul acesta, in perioada 20-30 august.

Initiativa apartine lui Dinu Apostu, nepotul sculptorului George Apostu si Asociatiei de Prietenie Româno-Franceza, proiectul fiind finantat de Consiliul Judetean Bacau, care propune miscarea fiecarui suflet iubitor de arta, iubitor de traditie si de lemn. La editia a-IV-a, vor fi prezenti sculptorii Nicolae Fleissig si Leonard Rachita – Franta, cât si Marius Bacriu – România, care vor crea, in curtea casei, pe o tema la alegere, o opera de arta, din lemn de stejar.

PUBLICITATE

Inchiderea Scolii de vara, va fi pe data de 30 august 2015, când va avea loc si simpozionul “Intre amintire si actualitate – opera si viata sculptorului George Apostu” (ora 12.00), urmat de vernisajul expozitiei si un concert sustinut de Nicu Alifantis (ora 16.00).


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ