Membrii formației de cântece și dansuri populare „Ciucurelul” de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Bacău, însoțiți de profesorii Mitică Pricopie și Ionela Tuduriu, au răspuns invitației profesorului Gheorghe Matei, directorul Școlii de muzică din Costești, Republica Moldova și a cadrelor didactice, pentru a participa la sărbătoarea „Roadele toamnei”, în perioada 8-10 noiembrie 2018. Părinții și elevii din localitate i-au primit cu multă dragoste pe oaspeții băcăuani, invitându-i la ei acasă, unde au fost găzduiți.

Le-a fost prezentat, de asemenea, satul Costești, o localitate cu aproximativ 11.000 (99% dintre aceștia fiind români) de locuitori, înfrățită cu Municipiul Bacău. Până la întâlnirea pe scenă, elevii alecsandrieni au participat la ore de curs desfășurate la Liceul Olimp și Liceul Teoretic din Costești.

Întâlnirea comună pe scena Căminului Cultural Costești a interpreților băcăuani și a celor din Costești a adunat mulți spectatori ce au răsplătit cu aplauze entuziaste prestația interpreților. Îmbrățișările interpreților, limba comună română au sensibilizat și mai mult pe spectatorii ce au apreciat identitatea aceluiași popor. În încheierea spectacolului, primarul Costeștiului, prof. Natalia Petrea, a apreciat ținuta artistică a spectacolului și inițiativa organizatorilor de a desfășura această acțiune cu familiile din localitate, ce i-au cazat în casele lor pe oaspeții băcăuani, adresându-le mulțumiri.

Din programul proiectului nu au lipsit și alte activități desfășurate în orașul Chișinău. Însoțiți permanent de prof. Gheorghe Matei, s-a depus o coroană de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare, s-a păstrat un moment de reculegere, apoi a urmat o plimbare pe Aleea Clasicilor din parc. La Muzeul de Istorie, conduși de explicațiile pertinente ale ghidului muzeului, s-au vizionat exponatele acestuia și Diorama ce prezintă momente din timpul bătăliei de pe frontul Chișinău-Iași, din Al Doilea Război Mondial. Programul acțiunilor s-a încheiat cu vestita plăcintă moldovenească, servită la o plăcintărie din Chișinău.PUBLICITATE