Taxa pe valoare adaugata (TVA) la pâine va fi redusa de la 24 la 9 la suta incepând cu 1 septembrie. Premierul Ponta a afirmat ca asteapta, pe lânga efectele negative, cum ar fi scaderea incasarilor la buget, si efecte pozitive: diminuarea evaziunii fiscale, incasari suplimentare, care ar trebui sa vina de la producatorii care vor renunta sa functioneze ilegal, si scaderea preturilor.

Vasile Popa, administratorul companiei Inan Impex, arata ca masura e foarte buna pentru producatorii de pâine: “Pentru noi va fi foarte bine. Eu sper ca va avea efectele scontate, insa e nevoie de masuri si in privinta comertului. In magazinele Inan, pâinea va fi mai ieftina, dar in celelalte, nu cred. Comerciantii nu pot fi opriti sa majoreze comisionul.”

Producatorii de cereale sunt si mai pesimisti. “Nu cred ca reducerea TVA va avea efectele scontate. Pâinea nu se va ieftini si nici nu se va diminua evaziunea fiscala. Cine a furat la 24 la suta va fura si la 9 la suta. In schimb, pentru cei care lucreaza legal va insemna o crestere a profitului”, arata Laurentiu Baciu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din România (LAPAR).

PUBLICITATE

“Solutia pe care o vad eu este eliminarea totala a TVA, timbrarea pâinii, asa cum este timbrat alcoolul, si intensificarea controalelor”, arata presedintele LAPAR.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Desteptul promite si fraierul trage nadejde. Nu visati la reduceri de pret ca ele nu sunt realizabile si nici rentabile pentru ,,producatori,, Pretul griului a scazut atit pe plan extern cit si pe cel intern.A ieftinit cineva piinea? Nici vorba,lantul slabiciunilor este prea lung si profitul este cel care da tonul si muzica. La noi singurul mod de scadere a pretului la piine este prin reducera gramajului. Fie piinea cit de rea tot ti-o fura cineva………

LĂSAȚI UN MESAJ