27 septembrie 2023

Presiune scăzută în rețeaua de apă potabilă din Bacău. CRAB acuză Primăria

HomeActualitatePresiune scăzută în rețeaua de apă potabilă din Bacău. CRAB acuză Primăria

Presiune scăzută în rețeaua de apă potabilă din Bacău. CRAB acuză Primăria

Municipiul Bacău se confruntă cu o presiune scăzută în rețeaua de distribuție a apei potabile, iar situația se datorează, conform Companiei de Apă, unei decizii luate de Primăria Municipiului Bacău în jurul orei 13:30 astăzi.

Conform unui comunicat al CRAB, Primăria a oprit funcționarea pompei cu capacitate mare de pompare din Stația Gherăiești, care este legată de Rezerva de Apă, și a dispus pornirea unei pompe cu o capacitate de pompare mai mică, ceea ce a dus la o reducere semnificativă a debitului de apă, de la 800 mc/h la aproximativ 53 mc/h.

De menționat că, la momentul deciziei, în Stația Gherăiești se aflau stocate 8.000 mc de apă.În prezent, se lucrează intens la procedura de creștere a debitului pe conducta de aducțiune, însă disponibilitatea actuală de apă nu permite creșterea imediată a presiunii în rețeaua de distribuție a apei din municipiu.

Se estimează că debitul nominal pe conducta de aducțiune va fi atins în cursul nopții, iar până atunci furnizarea apei se va face în funcție de aportul de apă disponibil în Gospodaria Barați și de stocurile acumulate.

În replică primarul Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu cere CRAB să dovedească faptul ca municipalitatea a închis pompa care asigura debitul de 800 de metri cubi pe oră:

“Solicit conducerii CRAB ca, până mâine dimineață, să vină și cu probe prin care să dovedească cine din Primăria Bacău ar fi dispus și/sau oprit pompa de mare capacitate a rezervei – asa cum se susține în comunicatul companiei de acum câteva minute.
Dacă nu vor veni cu dovezi clare (cine, cand, cum) aștept demisia de onoare a directorului CRAB și a responsabilului tehnic care a validat publicarea comunicatului mincinos pe care l-au dat. Dacă vor veni cu dovezi, voi demite eu responsabilul.
Indiferent de acest lucru, deoarece comunicatul conține și alte aspecte false, voi sesiza și autoritățile abilitate să protejeze băcăuanii de minciuni sfruntate care pot induce panică și prejudicii”, a declarat primarul Bacăului.

Alte titluri
Alte titluri

Statul, împrumutat de băcăuani cu zeci de milioane de euro

Mii de băcăuani au investit în obligațiunile guvernamentale. Investitorii...

Viceprimarul Liviu Miroșeanu anunță planuri pentru transformarea Străzii Prieteniei în Zonă Pietonală

Viceprimarul Liviu Miroșeanu a anunțat planuri ambițioase pentru strada...

Curtea de Apel Bacău: Polițiștii pot achiziționa locuințe și în localități limitrofe locului de muncă

Într-o hotărâre semnificativă, Înalta Curte de Casație și Justiție...

Ultimele știri