14 aprilie 2024
ActualitatePreședintele Consiliului Județean s-a întâlnit cu Papa Francisc

Președintele Consiliului Județean s-a întâlnit cu Papa Francisc

Pe 1 iunie, președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, a participat la întâlnirea cu Sanctitatea Sa, Papa Francisc, în Piața Sf. Petru din Roma, alături de familie și o delegație băcăuană formată din europarlamentarul Dragoș Benea și prefectul județului Lucian Bogdănel, însoțită de pr. Isidor Iacovici- coordonator naţional pentru pastoraţia românilor catolici de rit latin în Italia.

 

“Am avut privilegiul de a înmâna Suveranului Pontif reprezentarea grafică a județului cu o fărâmă de pământ românesc, rugându-l să îl binecuvânteze cu năzuința de pace și comuniune pentru toți băcăuanii și în mod particular pentru comunitatea romano-catolică a județului Bacău a cărei vigoare în credință este unanim recunoscută.
Emoția profundă pe care am simțit-o în fața Sfântului Părinte nu poate fi redată în cuvinte și este greu de egalat ca intensitate a trăirii!”, a declarat președintele Valentin Ivancea.“Cuvintele Papei Francisc capătă o greutate aparte: „Aşadar, soluţia la diviziuni nu este opoziţia faţă de cineva, pentru că discordia generează altă discordie. Adevăratul remediu începe de la a cere lui Dumnezeu pacea, reconcilierea, unitatea.” Sub imperiul acestor cuvinte, a căror rezonanță străbate granițele şi timpul, am adus înapoi, în Bacău, un crâmpei din această trăire, prin binecuvântarea primită pe reprezentarea grafică a județului, pe care Sfântul Părinte – cu infinită gratitudine – a binevoit să o semneze!

Pentru această întâlnire de excepție, adresez mulțumiri alese E.S. Mons. Miguel Maury Buendia – Nunțiu Apostolic în România, PS Iosif Păuleț , PS Petru Sescu și PS Petru Gherghel – Episcopia Romano-Catolica Iasi. Sprijinul absolut pe care mi l-au oferit în cadrul acestui demers este neprețuit!”, a mai spus președintele Consiliului Județean Bacău

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri