22 martie 2023
7.3 C
Bacău

Președintele Consiliului Județean a deschis anul școlar la Tg. Ocna și Dofteana

HomeActualitatePreședintele Consiliului Județean a deschis anul școlar la Tg. Ocna și Dofteana

Președintele Consiliului Județean a deschis anul școlar la Tg. Ocna și Dofteana

“Am împărtășit bucuria primului clopoțel al noului an școlar la Tg. Ocna și Dofteana împreună cu primarii Cristian-Aurelian Ciubotaru și Ioan Bujor, prefectul județului Lucian Bogdanel, inspectorul școlar general Ana-Maria Egarmin și consilierul județean Vasile Budacă, elevii, părinții și cadrele didactice”,a declarat președintele Consiliului Județean, Valentin Ivancea. În aceste comunități, astăzi, copiii au pășit în unități școlare reabilitate, extinse și modernizate, grație efortului conjugat al autorităților locale și județene. La Târgu- Ocna, în prima zi de școală am remarcat stadiul de execuție al lucrărilor pentru modernizarea și extinderea Școlii Nr. 1.

În baza proiectului în valoare de aprox. 20 milioane lei, implementat cu fonduri europene, a fost construită o sală de sport impresionantă, se echipează sălile de clasă cu mobilier școlar, table smart și calculatoare, se reabilitează instalațiile termice, electrice și sanitare și nu în ultimul rând, se fac amenajările și dotările necesare pentru derularea proiectului „Școală după școală”.Dofteana este o altă comună băcăuană care investește în infrastructura școlară și poate oricând concura cu unitățile de învățământ din mediul urban. Cu o finanțare de aprox. 5,3 milioane lei, obținută prin POR și cofinanțare de la bugetul local s-au realizat lucrări de reabilitare, modernizare, extindere și dotare la Școala Gimnazială «Scarlat Longhin».

Peste 600 de elevi care învață în această clădire modernă și cadrele lor didactice beneficiază de condiții excelente pentru desfășurarea actului educațional. “Decât provocări populiste și ipocrite pe Facebook, mai bine investiții în infrastructura școlară astfel încât părinții să nu mai plătească an de an rașchetatul parchetului, igienizări și dotări. Pot fi preluate de la primarii din județ dedicarea și pragmatismul care au condus la investiții concrete în beneficiul comunităților pe care le cârmuiesc.

Îi apreciez și îi felicit pe primarii din Târgu Ocna, Dofteana, Berești- Tazlău, Horgești, Brusturoasa dar și din alte comunități din județ care i-au primit astăzi pe elevi în unități de învățământ moderne și dotate corespunzător. Zâmbetele pe care le-am văzut astăzi, la întoarcerea în sălile de clasă, pe chipurile copiilor, se datorează și școlilor primitoare în care au intrat!”, a mai declarat Valentin Ivancea.

Alte titluri
Alte titluri

Oneșteanul Dorel Bălăiță ne aduce în lumina Crucii

În Holul B al Complexului Muzeal „Iulian Antonescu” din...

Amendat pentru că și-a spălat betoniera într-o parcare

Vineri, 17 martie a.c. în jurul orelor 10.45, polițiștii...

S-au finalizat lucrările de consolidare a malului Trotușului de la Gura Văii

Lucrările de consolidare a malului Trotuşului şi îndepărtare a...

Bacăul de altădată: Stația hidroelectrică Bacău II la 1967

O imagine AGERPRES din 1967, ajunsă la Londra, arată...

Opinii
Opinii

Ultimele știri