22 mai 2024
ActualitatePreședintele CJ, la evenimentul „Irish Digital Solutions in Agriculture”

Președintele CJ, la evenimentul „Irish Digital Solutions in Agriculture”

Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău, a fost prezent la Cluj, la evenimentul „Irish Digital Solutions in Agriculture” organizat de către Ambasada Irlandei împreună cu Enterprise Ireland.

“Am onorat invitația Excelentei Sale, ambasadorul Irlandei în România, dl. Paul McGarry.

Scopul evenimentului a vizat introducerea unor sisteme performante în fermele din România, evident, prin digitalizarea unor procese și chiar controlul acestora de pe telefonul mobil.În mod cert, promovarea acestor inovații în rândul fermierilor băcăuani și folosirea lor, ar aduce un mare plus în desfășurarea activității în acest sector aflat în continuă dezvoltare”, a declarat Valentin Ivancea.

În urma discuțiilor cu reprezentantul Enterprise Ireland (parte a Ministerului de Afaceri şi Comerţ), Alexandru Aionitoaei și reprezentații România Ireland Business Association am convenit ca în viitorul apropiat să organizăm la nivelul județului Bacău un eveniment pentru a pune la aceeași masă investitorii și antreprenorii, cu scopul de a identifica posibilitățile de dezvoltare a unor afaceri de interes atât pentru Irlanda cât și pentru județul Bacău.

“Împreună cu Ambasada Irlandei, putem facilita investițiile pe mai multe componente de business și nu doar agricole, în vederea realizării unor parteneriate care să aducă dezvoltare ambelor părți”, a mai declarat președintele CJ Bacău.

Experienţa Irlandei în domenii precum agricultură, industrie, IT, comerț, energie și pharma reprezintă un model care poate fi urmat pentru dezvoltarea mai multor sectoare de activitate.

“De altfel, obiectivul Enterprise Ireland și al România Ireland Business Association îl reprezintă încheierea parteneriatelor de afaceri între firmele irlandeze şi cele româneşti.

Astfel, prin promovarea întreprinderilor autohtone și a județului Bacău în mediul de afaceri irlandez, facem cunoscut potențialul zonei și putem deveni atractivi în vederea inițierii unor noi investiții, în diverse sectoare economice”, a concluzionat Valentin Ivancea.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri