* lui i se reproseaza abateri de la disciplina religioasa si abateri administrative * in luna martie, el a oficiat o slujba de exorcizare in biserica Inspectoratului de Jandarmi, unde este incadrat cu grad de colonel

Preotul Iulian Ichim, de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi din Bacau, a fost suspendat de Arhiepiscopia Romanului, pentru ca, in luna martie, acesta a facut o slujba de exorcizare a unei femei, in biserica din incinta unitatii militare.

Dupa acea slujba, preotului Ichim i-a fost ridicat dreptul de a sluji si ar urma sa fie judecat de instantele bisericesti, iar biserica de la jandarmi a fost inchisa. Preotul Ichim acuza insa ca tot ce i se intâmpla este un abuz si o incercare de indepartare a sa din parohia jandarmilor, in favoarea altor preoti care si-ar dori acel post.

PUBLICITATE

Pe pagina sa de Facebook, preotul Ichim isi arata atitudinea ostila fata de IPS Ioachim, pe care il considera artizanul problemelor sale.

“Am fost la patriarhul Daniel. A spus ca «vladica Ioachim a gresit de a inchis biserica. Acolo sunteti in misiune… Trebuie slujba mereu. Am sa-i spun sa dea drumul imediat! Eu am spus ca n-ai gresit, cu restul acuzatiilor nu are treaba!». Se vede ca nu face ascultate nici de patriarh si nici de Sinod!”, spune parintele Ichim.

Trimis la judecata Bisericii

Contactat de catre jurnalistii cotidianului Desteptarea, preotul Daniel Alexandru Zamfir, consilier eparhial si purtator de cuvânt pentru Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, a facut urmatoarele precizari: “Din cauza unor abateri disciplinare si a unor nereguli administrative, parintele Gabriel – Iulian Ichim, preot militar la Capela “Sfânta Treime” din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bacau, a fost trimis in judecata Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului.

In acest timp, el este suspendat din functie conform art. 23 din cadrul Legii 195/2000 privind constituirea si organizarea clerului militar. Ca si in cazul instantelor civile, pâna la pronuntarea sentintei, preotul beneficiaza de anumite drepturi, ca urmare nu putem face publice elemente din acest dosar.

Spre deosebire de actul de justitie civila, in judecata bisericeasca se aplica principiul iconomiei, al milei si al iertarii, de care sper ca pr. Ichim sa beneficieze din plin. Din pacate, atitudinea ostila si declaratiile sale denigratoare din ultimele zile nu fac decât sa-i agraveze situatia”.

In ceea ce priveste intâlnirea pr. Ichim cu Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pr. Zamfir a subliniat faptul ca “pr. Ichim a participat, fara sa fie invitat, la intâlnirea PF parinte-patriarh Daniel cu preotii militari din Bucuresti. Cu aceasta ocazie, parintele i-a inmânat inaltului ierarh un memoriu pe care PF Daniel l-a inaintat spre solutionare, asa cum e si normal, unitatii administrative bisericesti din care parintele face parte”.

Preot si colonel

Preotul militar Iulian Ichim este angajat al Jandarmeriei ca personal contractual, gradul functiei fiind de colonel. Administrativ el se subordoneaza unitatii de jandarmi, insa pe linie bisericeasca trebuie sa dea socoteala Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului.

Pentru ca a fost trimis in judecata Consistoriului Eparhial, preotul a fost pus la dispozitie si nu poate tine slujbe in Paraclisul „Sf. Treime”, din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bacau.

Acest paraclis a fost construit din banii jandarmilor bacauani si a familiilor acestora si a fost sfintit in mai 2007. Intre timp a trecut in patrimoniul statului si se afla in administrarea Ministerului Afacerilor Interne. In ultimii ani, la slujbele care se tineau aici nu au participat doar jandarmii, cadrele in rezerva si familiile lor ci si cei care locuiesc in zona.

Ovidiu Pauliuc, Geta Panaite

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

11 COMENTARII

    • Rușine ,Roman”, dacă nu cotizează, nu spune că voi, spune adevărurile in fata trebuie pedepsit? Gândire de doi lei, așa faceți mai marilor , ortodoxiei , voi ce va credeți stapinii radierei, puteți ierta păcatele enoriașilor instant,ale voastre. Cine vi le va ierta, eu gândesc ca unii ce sunteți frumos îmbrăcați, participați la slujbe de hirotonire numai de la o anumită cifra in sus , sunteți demni să acuzați? Sa judecați? Uitati-va in oglinda conștiintei ,,dvs” am vrut totuși să fiu manierat, de încercati să va uitati in oglinda ,dvs, mai marele ortodoxiei de la Roman, cred că se sparge, părerea mea sincera de un umil credincios, până mai ieri respectuos cu slujitorii domnului, indiferent de biserică unde slujeau , de azi au rămas putini, închei spunând, să vă fie rușine dl Ioachim, ce radiati opulenta , nu smerenie pe unde va duceți, sunteți demn să judecați?

  1. Mi-a aduc aminte ca în urma cu ceva ani(vreo 6-7 sa tot fie)eram militar(angajat)și aveam o ‘misiune’ de înmormântare…adică, de ‘carat’și dus la groapa un fost colonel parca…În fine,noi eram c-am speriați de ‘misiunea’ăsta iar preotul ne-a văzut ca suntem cum suntem și ne-a zis:”Ba băieți sa nu va fie frica de morți ca nu mai au ce sa va facă ci sa va fie frica de cei vii”…mi-a rămas in minte vorba asta :))) per total mi-a făcut impresie buna preotul acesta era în termeni de cartier ‘băiețas’:) !

  2. Si daca a-ti cunoaste si o alta fata a acestui preot, ICHIM IULIAN???? Aceea de badaran, de necivilizat, de “mahala”, de ….”baietas de cartier”, l-ati mai ridica in “slavi”?? E bine sa se stie ca in urma cu un an, in parcarea de la LIDL,in prezenta paznicului (un baiat tanar) a sarit sa bata o femeie pentru-ca aceasta a “indraznit” sa-l atentioneze ca a parcat gresit si ia blocat masina acesteia. Oare “coana preoteasa” de ce a tacut???? Propria fiica a asistat la acest “spectacol” de injuraturi, jigniri si violenta verbala adresate unei femei.

  3. Biserica a fost construita din salariul sotului meu si a celorlalti jandarmi. cu ce drept vine Ioachim sa inchida o biserica facuta din banii nostri? poate au fost lun i cu puteam sa dam bani pt biserica, dar am dat. ne-am lasat pe noi si copiii nostri, iar acum Ioachim ,,preafericitul,,inchide biserica si-l suspenda si pe preot ca doar a pus el bani, din contra a cerut o groaza de bani ca sa vina si sa sfinteasca acel sfant lacas. RUSINE sa va fie! lasati preotul sa slujeasca, nu a facut nimic rau. daca nu facea era tot acuzat ca nu si-a indeplinit datoria de preot, tot nu era bun.

  4. biserica jandarmeriei a fost construita din banii nostri, sotiile si sotii nostri jandarmi, nu din banii ,,preafericitului,, ioachim. asa ca lasati preotul ichim sa -si faca datoria. daca nu ii facea slujba acelei femei era acuzat si de ea si de Arhiepiscopie ca nu si-a facut treaba. atunci ce mai vreti de la acest om, cum sa faca sa va multumeasca? oricum face nu va place niciodata. rusine!!!

  5. Stimata o crestina intreabati-l pe parintele Eva de la episcopie care se ocupa de caz ce nu a facut si mai ales ce a facut preotul Ichim de a fost suspendat.O biserica nu se construieste pentru o persoana ci pentru o comunitate sau cum este cazul celei de la jandarmerie pentru personalul din unitate. Cine slujeste acolo hotarasc superiorii. Daca va fi preotul ichim sau alt preot nu este de competenta dvs a mea sau a altora ci a celor in drept.

  6. nu pot sa inteleg ,in numele carei norme de bun simt,de buna convetuire,de respect pentru cei care s-au straduit ca prin ridicarea acestui sf.lacas sa se apropie mai mult de DUMNEZEU,prea onorabilul fericit intr-u credinta stramoseasca,sa ia decizii atat de radicale.De ce nu-si analizeaza preasfintosul propriile acte de relationare cu supusii pe linie profesionala,cu respect fata de oameni si de cuvatnul Domnului?,caci multe se aud si se vad in urma lui pe unde trece.Sa-i fie de cap si de rusine ,daca crede cumva ca,atunci cand s-a impartit rusinea,a avut marele noroc de a primi o mica farama din aceasta,prin gratia tatalui ceresc.

  7. prea onorabilul si admirabilul intr-u sfintenia dumnezeiasca IOACHIM,ar fi mai nimerit daca si-ar analiza propriile fapte,daca ar urma,catusi de putin ,pe urmele lui CRISTOS,caci ,stau si ma intreb in numele carei norme de bun simt,isi permite sa inchida un locas al domnului,cata vreme noi,cei de la jandarmi,nesiliti de nimeni,ne-am hotarat sa ne adunam sub aceisi cupola a casei tatalui ceresc,cand vrem si cand timpul ne permite.

LĂSAȚI UN MESAJ