14 iunie 2024
Top StoryPreot acuzat ca livra telefoane mobile detinutilor

Preot acuzat ca livra telefoane mobile detinutilor

Se relateaza ca un preot de la Penitenciarul Bacau ar fi fost retinut azi-dimineata pentru ca ar fi incercat sa livreze mai multe telefoane mobile detinutilor din penitenciarul Bacau. La perchezitia realizata asupra sa s-ar fi gasit patru telefoane mobile si 800 de lei.

Se mai relateaza ca telefoanele mobile ar fi fost livrate detinutilor in timpul spovedaniei.

Pe baza colaborării dintre Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bacău şi structuri de specialitate din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, vineri, 20 septembrie 2013, a fost organizat un flagrant la Penitenciarul Bacău.Urmare a acestei acţiuni, un angajat al penitenciarului, suspectat de introducerea de obiecte interzise în spaţiul de deţinere, a fost dus la Parchet pentru audieri.

În baza mandatelor emise de către Tribunalul Bacău, au fost efectuate şi percheziţii în trei camere de deţinere ale penitenciarului, realizate de către angajaţi ai Penitenciarului Bacău, sprijiniţi de lucrători de poliţie şi efective ale Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

În funcţie de soluţia adoptată de organele judiciare, Administraţia Naţională a Penitenciarelor va dispune măsuri conform prevederilor art. 58 din Legea 293/2004, republicată, privind Statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Totodată, va fi sesizată Comisia de disciplină constituită la nivelul Penitenciarului Bacău.spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri