Bacauanii isi mai amintesc, probabil, de programul „Gata, Dispus si Capabil”, realizat in Bacau si Buhusi dupa un model adus de Leslie Hawke din SUA. Daca acesta se concentra pe educarea mamelor, care erau stimulate sa devina dispuse si capabile sa se angajeze, sa-si puna ordine in viata si sa-si creasca singure copiii, un alt proiect, „Fiecare Copil in Gradinita” (FCG), s-a concentrat pe educarea timpurie a copiilor, fara de care succesul scolar si, apoi, cel social, nu e posibil. Iata ca, legat de acest proiect, Asociatia OvidiuRo a obtinut un premiu foarte important. „Fara educatie, visurile dispar“, campania de advocacy prin care Asociatia OvidiuRo, in parteneriat cu McGuireWoods România, a reusit adoptarea legii ce preia, la nivel national, mecanismul central al programului FCG (acordarea unui tichet social conditionat de prezenta la gradinita), a luat premiul cel mare in cadrul ultimei editii a competitiei Romanian PR Award, la categoria Public Affairs, Advocacy & Lobby. Legea are ca obiectiv stimularea participarii copiilor saraci la invatamântul prescolar, preluata de la OvidiuRo.

O usa deschisa copiilor saraci

Prin noua lege, 111.000 de copii din familii defavorizate vor putea beneficia de tichete sociale conditionate de prezenta la gradinita, in valoare de 50 de lei/luna. Având acces la educatie timpurie, copiii saraci au sanse mai mari sa obtina rezultate bune si sa nu abandoneze scoala. „Sustinerea pe care am avut-o din partea McGuireWoods România pe toata perioada acestui proces legislativ complex a avut o contributie semnificativa la performanta de a aduce mecanismul central al unui program implementat de un ONG la stadiul de lege. Si datorita implicarii si expertizei unor oameni precum Codrin Scutaru, senior manager McGuireWoods România, suntem astazi mai aproape ca oricând de momentul in care usa gradinitei va fi deschisa pentru toti copiii din România”, a declarat Maria Gheorghiu, cofondator Asociatia OvidiuRo. McGuireWoods România a sprijinit pro bono Asociatia OvidiuRo prin actiuni de advocacy. In acest an scolar, „Fiecare Copil in Gradinita” ajuta peste 2.400 de copii din 11 judete, intre care si Bacaul, sa mearga la gradinita. Pe lânga tichetele sociale, sunt asigurate rechizitele de baza necesare la gradinita, imbracaminte si incaltaminte, fructe, produse pentru igiena, formarea profesorilor si programe de educatie pentru sanatate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ