La Piatra Neamț a avut loc faza națională a celei de-a treia ediții a Olimpiadei de Dezbatere, Argumentare și Gândire Critică, unde Bacăului a fost reprezentat de o echipă de la Colegiul Național „Ferdinand I”.
La concurs au participat în total 258 de elevi, însoțiți și coordonați de 98 de profesori veniți din toate cele 41 de județe ale țării. Elevii, reuniți în 86 de echipe, s-au întâlnit față în față pe cele 2 secțiuni (avansați și începători), în 7 confruntări succesive – în cazul echipelor ajunse în finală – pe câte 3 moțiuni.

„Spre deosebire de un concurs individual obișnuit, această olimpiadă pe modelul World Schools presupune muncă în echipă, cercetare, joc de rol, ascultare activă, concentrare maximă și gândire critică.

A fost o săptămână de muncă intensă, încărcată de emoții, dar încununată de succes”, ne-a declarat prof. Gabriela Laslău, de la Colegiul Național „Ferdinand I”. Aceasta a coordonat echipa de elevi participanți la olimpiadă, pe secțiunea „începători”, formată din Alexandra Cosma, Gabriel Dolteanu și Florin Filip, din clasa a X-a D, echipă ce a ajuns în semifinale, clasându-se a treia din 44 de echipe.