Parintele Gabriel Ichim-Radu, paroh al Bisericii “Acoperamântul Maicii Domnului”, care este si presedintele Asociatiei Nationale a Copiilor Surzi din România, a primit, luni, Premiul de Excelenta din partea Consiliului Judetean (CJ) Bacau. Preotul Ichim este “unul dintre oamenii minunati si darnici de lânga noi, care schimba lumea din jurul nostru”, dupa cum l-a prezentat Dragos Benea, presedintele CJ.

Preotul Ichim este licentiat a trei facultati – Teologie, Istorie si Drept -, are doua masterate, in limbajul mimico-gestual si drept international, si un doctorat in istorie pe teme religioase. Este singura persoana din judetului Bacau acreditata de Autoritatea Nationala a Persoanelor cu Dizabilitati pentru acordarea asistentei de specialitate surdo-mute. Parintele tine liturghii in limbajul mimico-gestual si are o intensa activitate sociala, in sprijinul celor defavorizati.

Din banii familiei a construit un lacas de cult, a proiectat un azil si o scoala speciala pentru hipoacuzici. “As vrea sa mai stiti ca a inmormântat, pe cheltuiala sa, 30 de persoane care erau abandonate la Morga”, a adaugat Ana Marchis, consilier judetean. Foarte modest si foarte emotionat, pr. Gabriel Ichim-Radu a marturist:

“Este o onoare sa fiu astazi aici, alaturi de dumneavoastra. E o onoare si o mare responsabilitate. Eu nu sunt cu nimic diferit de ceilalti, dar ce ati facut dumneavoastra, azi, e o lectie de istorie pentru ca va ramâne scris.” Consilierii judeteni, ridicati in picioare, i-au raspuns cu ropote de aplauze.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Acest om nu poate fi facut cetatean de onare al orasului Bacau???Au fost facuti cetateni de onare sotii Agop care au batut copii,au furat de la copii echipament si l-a vandut in consignatie,au luat saltelele din sala si le-au vandut etc.Promovam …..ce……..oamenii care fac bine semenilor sau pe cei care fac rau????

LĂSAȚI UN MESAJ