21 iunie 2024
ActualitatePremii pentru formația de dansuri populare de la Școala "Mihail Sadoveanu"

Premii pentru formația de dansuri populare de la Școala “Mihail Sadoveanu”

Ansamblul de dansuri populare “Șoimăreștii”, de la Școala Gimnazială “Mihail Sadoveanu” a obținut doua premii la festivalul-concurs interjudețean de interpretare și dans “Tradiții și obiceiuri”, ediția a IV-a.

Este vorba despre locul I obținut de elevii sadovenieni cu o suită de sârbe de pe Valea Bistriței și locul al II-lea cu o horă de pe Valea Siretului.La eveniment au participat 82 de formații și interpreți de muzică populară din Galati, Bacau, Vaslui, Neamț dar si din raioanele Anenii Noi, Criuleni si Strășeni din Republica Moldova și avut loc pe scena Grădinii Publice din municipiul Bârlad.

Evenimentul face parte din lista competițiilor de nivel internațional, național și regional, organizat în România în anii 2023-2024.

“Datoria noastră este sa-i învățăm pe copii să păstreze tradițiile și dansurile noastre românești. În fond, fără tradiție, nu exista cultură”, a declarat profesoara Mihaela Hahui, directoarea școlii.

La finalul lunii trecute, același ansamblu folcloric al Școlii Gimnaziale “Mihail Sadoveanu” a obținut un alt loc I la concursul “Comorile lumii”, care a avut loc la Moinești.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img