Primaria Bacau, cu sprijinul Consiliului Local, a organizat o noua Gala la Invatamantului Bacauan, devenita deja o traditie si ajunsa la a VIII-a editie.

In acest an, intregul efort financiar a fost sustinut si de mai multe companii din Bacau, care au ales sa sponsorizeze o parte a evenimentului. Au raspuns pozitiv firmele Agricola International, A. E. Electronics, Aerostar, Dedeman, Electric Plus, Elmet, Metalbac&Farbe, Pambac, S.C.C. Service Romania – Centrul din Bacau , Simba și Asociația “Betania”. S-au acordat peste 500 de premii, atat elevilor, cat si profesorilor lor, din cele 17 scoli gimnaziale si 16 licee/colegii din municipiul Bacau.

Recompense si felicitari pentru cei mai buni

PUBLICITATE

A fost premiata performanta elevilor si profesorilor indrumatori, pentru anul scolar trecut, 2013 – 2014, cei care au obtinut premii si mentiuni la olimpiadele si concursurile nationale si internationale, elevilor care au absolvit clasa a VIII-a cu media generala 10 (zece), performerilor care au fost notati cu nota maxima la examenul de bacalaureat, elevilor cei mai buni din fiecare scoala/ liceu/colegiu, dar s-a recompensat si managementul educational al directorilor sau promovarea parteneriatelor si proiectelor educationale. Nu au fost uitati nici cei mai buni studenti de la cele doua universitati bacauane.

Sute de premii, mii de bani

Andra Romascanu (clasa a VIII – a) de la Colegiul National de Arta ‘George Apostu’ a primit 2.000 de lei pentru premiul II obtinut la Olimpiada Internationala de Coregrafie (profesor Simona Baicu – 2.000 lei), iar eleva Alexandra Vidrascu (clasa a XI-a) de la Colegiul National Pedagogic ‘Stefan cel Mare’ a fost premiata cu 2.500 de lei pentru premiul I de la Internationala de Limba rromani (prof. Marieta Hartescu – 2.500 lei)
Olimpiadele la disciplinele de cultura generala si olimpiadele interdisciplinare au fost cotate cu 1.500 lei (premiul I), 1.200 lei (premiul II), 1.000 lei (premiul III), 700 lei (mentiune), 400 lei (medalia de aur), 300 lei (medalia de argint) si 200 lei (medalia de bronz), iar olimpiadele la disciplinele vocationale, tehnice si limba materna cu 1.200 lei (premiul I), 1.000 lei (premiul II), 700 lei (premiul III), 500 lei (mentiune), 300 lei (medalia de aur), 200 lei (medalia de argint) si 200 lei (medalia de bronz). La aceasta sectiune s-au acordat premii in valoare totala de 54.000 lei, numai pentri elevi.

Elevii absolventi ai clasei a VIII-a cu media generala 10 (zece) din fiecare scoala gimnaziala au primit cate 500 lei ( 79 de premii in valoare totala de 39.500 lei), cei care au luat examenul de bacalaureat cu media generala 10 (zece), cate 1.000 lei fiecare ( trei premii – Ioana Mare, Bogdan Dumitriu si Teodora Bianca Gaspar, toti trei absolventi ai Colegiului National ‘Gh.Vranceanu’ – valoare totala 3.000 lei), iar cei mai buni elevi din fiecare liceu/ colegiu a primit intre 500 si 1.000 lei (in total 20 de premii in valoare de 16.000 de lei)

Profesorii au fost si ei recompesati cu sume consistente venite din partea sponsorilor acestei editii.

‘Mica Promenada’, sponsorii si premiantii

Festivitatea a avut loc la Teatrul de Vara ‘Radu Beligan’ vineri, 7 noiembrie, incepand cu ora 15.00. Deschiderea a apartinut Fanfarei ‘Mica Promenada’ a Colegiului National de Arta ‘George Apostu’ Bacau, iar prezentatorii au fost Nicoleta Bichescu si Ionut Tomescu. Timp de aproape trei ore, au urcat pe scena, rand pe rand, pentru a-si primi premiile, diplomele si pentru o poza de grup, elevii, profesorii si directorii din toate scolile gimnaziale, liceele si colegiile din Bacau. Asa cum ne-a obisnuit deja, Colegiul National ‘Gheorghe Vranceanu’ a avut cea mai numeroasa delegatie, urmare a celor mai multe premii obtinute de elevii si cadrele didactice din aceasta prestigioasa unitate de invatamant.
Studentii bacauani premiati in acest an au fost – Elena Chira si Petronel Paval ( ambii de la Universitatea ‘Vasile Alecsandri’) si Magdalena Perju, Xenia Belocamenschi si Constantin Grajdeanu (toti trei de la Universitatea ‘George Bacovia’).

Mai mult, ca in fiecare an, societatea A.E. Electronics, prin directorul sau general Gheorghe Carnu, patru elevi au primit fiecare, din partea firmei, laptop-uri de ultima generatie.

Cei patru premiati de directorul Gheorghe Carnu sunt:
– Mircea Dolineanu (clasa a IX-a, CN ‘Gh.Vranceanu’) pentru argintul de la Nationala de Fizica
– Elena Alexia Baluta (clasa a VI-a, CN ‘Ferdinand I’) pentru aurul de la Nationala de Fizica
– Eugen Cristian Ravariu (clasa a CN ‘Ferdinand I’) pentru aurul de la Nationala de Fizica
– Elisaveta Anutei (clasa a XI-a , CTC ‘N.V.Karpen’), cel mai bun elev al colegiului

‘Am decis ca si in acest an sa premiez educatia si scoala bacauana din convingerea ca avem cu totii, noi cei din mediul de afaceri local, obligatia de a ajuta performanta. Si daca spun ca din cei peste 210 de salariati pe care ii am in firma pe care o conduc, doar doi sunt din afara Bacaului, cred ca spun totul despre calitatea invatamantului bacauan.’
Gheorghe Carnu – director general A. E Electonics Bacau

Sarbatoarea comunitatii

A fost o adevarata sarbatoare a comunitatii, in care Bacaul si-a premiat performanta din invatamant. ‘Ma bucur ca reusim sa continuam, an de an, aceasta traditie, inceputa in urma cu sapte ani. Este o obligatie a noastra de a pastra normalitatea, de a-i premia pe cei mai buni elevi si profesori , de a le recunoaste meritele si de a stimula generatiile viitoare ce vor fi, cu siguranta, in continuare recompensate si din partea Primariei Bacau, cu sprijinul Consiliului Local’, a declarat si Vasile Tescaru, viceprimarul Bacaului cu atributii de primar.

Si Andre Muit, presedintele ‘Betania’ a tinut sa precizeze ca a investit si acum in educatia bacauana pentru ca fiecare elev si profesor premiat merita din plin recunostinta intregii comunitati. Din partea firmelor care au sponsorizat editia de acum a acestei gale, au mai fost prezenti in sala, ca invitati speciali, Doina Matanie – director de marketing la Aerostar S.A care a precizat ca ‘este normal ca intr-o societate prospera sa ne ajutam unii pe altii, iar premiile oferite inca o data in aceasta gala nu sunt decat o importanta investitie in prezentul si viitorul acestui oras’, Gabriel Miron – director SC Electric Plus, Mirela Totu – director de marketing la Pambac SA Bacau si Alina Tapalaga – director general S.C.C Service Romania – Centrul din Bacau. Tot ca invitat special a fost si Dragos Luchian, senator de Bacau.

Mai multe detalii de la eveniment si in editia de luni a cotidianului ‘Desteptarea’.

[wonderplugin_gallery id=”56″]


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Urmeaza pomana data cadrelor didactice,intre cele doua tururi de scrutin.Este vorba de 700 lei,reprezentand bani dintr-un proiect POSDRU.Orice proiect are o pregatire anterioara,ceea ce nu s-a intamplat in acest caz.S-ar putea sa ne trezim ca proiectul nu a fost eligibil.

LĂSAȚI UN MESAJ