11 iunie 2024
SănătatePremieră pentru Spitalul Buhușean: Laboratorul de Analize Medicale primește un Analizor Automat...

Premieră pentru Spitalul Buhușean: Laboratorul de Analize Medicale primește un Analizor Automat de Imunologie

Spitalul “Prof. Dr. Eduard Apetrei” din Buhuși se bucură de o nouă și importantă achiziție în dotarea sa medicală. Laboratorul de Analize Medicale al spitalului a primit recent un Analizor Automat de Imunologie, marcând astfel o premieră pentru instituția medicală.

Analizorul este conceput să funcționeze pe principiul ElectroChemiLuminescenței (ECL) și este capabil să efectueze o serie de analize de imunologie esențiale. Printre acestea se numără analize hormonale pentru evaluarea glandei hipofizei, tiroidei și suprarenale, precum și markeri tumorali pentru diverse tipuri de cancer, cum ar fi sân, ovare, pancreas, colon, ficat și prostată.

Inițial, analizatorul va fi folosit pentru efectuarea unui set selectat de analize, printre care se numără TSH (hormonul de stimulare tiroidiană), FT4 (tiroxina liberă), CEA (antigenul carcinoembrionic), AFP (alfa-fetoproteina), Total PSA (antigen prostatic), Beta HCG (gonadotropina corionică), markeri cardiaci cum ar fi Troponina și CKMB (creatinkinaza MB), Vitamina D, AgHBs (antigen virus hepatită B) și Ac HVC (anticorpi hepatita C). Cu toate acestea, este de așteptat ca în viitor gama de analize să fie extinsă pentru a acoperi și alte necesități medicale.Această achiziție reprezintă o veste bună pentru comunitatea buhușeană, deoarece anterior, pacienții erau nevoiți să se adreseze altor unități sanitare pentru aceste tipuri de investigații. Acum, cu prezența analizatorului automat de imunologie în cadrul spitalului local, pacienții vor beneficia de un acces mai ușor și mai rapid la analizele de care au nevoie pentru diagnostic și tratament.

Este important de menționat că analizele medicale se pot efectua atât pe bază de bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la un medic specialist, cât și contra cost pentru cei care doresc să efectueze astfel de investigații în mod privat.spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri