La partida Schalke 04- Hoffenheim, programată pe 20 aprilie, în etapa a 20-a din Bundesliga, jucătorii celor două echipe vor pătrunde pe teren alături de 22 de micuți fotbaliști din județul Bacău. Acțiunea va fi posibilă grație parteneriatului dintre AJF Bacău și Asociația Regională de Fotbal din Westfalia
Matija Nastasic și Sebastian Rudy, Breel Embolo și Benjamin Stambouli. Sau Andrej Kramaric și Nico Schultz, Ishak Belfoldil și Joelinton. Toți, fotbaliști unu și unu.

Văzuți în Liga Campionilor. Sau la echipele lor naționale. Ori, cel mai adesea, în Bundesliga. Weekend-ul viitor, 22 de puști de nouă și zece ani din județul Bacău vor sta la doar câțiva centimetri de toți acești „coloși” ai fotbalului. Și nu doar că le vor sta alături, ci îi vor putea lua și de mână. Și, împreună, vor pătrunde pe teren, în uvertura partidei dintre Schalke 04 și Hoffenheim, din etapa a 30-a Bundesligii. Totul, în fața a 50.000-60.000 de spectatori cât adună, de regulă, echipa din Gelsenkirchen la jocurile de acasă.

Acțiunea constituie o adevărată premieră pentru România. Și va fi posibilă grație parteneriatului existent între Asociația Județeană de Fotbal Bacău și Asociația Regională de Fotbal din Westfalia (FLVW).

„Este o acțiune cu adevărat inedită, iar pentru copii va fi o experiență de neuitat. În baza parteneriatului pe care-l avem, FLVW ne-a adresat invitația de a merge în Germania cu o selecționată de copii din județul Bacău.

Este pentru a doua oară când vom intreprinde o asemenea vizită. În urmă cu doi ani am mers cu copii nascuți în 2007-2008, acum mergem cu copii de 2009 și 2010”, a declarat președintele AJF Bacău, Cristi Sava. Pe durata sejurului din Germania, puștii băcăuani vor fi cazați la Kamen Kaiserau, locul obișnuit de cantonament al reprezentativelor de juniori ale DFB. Schalke- Hoffenheim nu va fi singurul meci pe care băcăuanii îl vor vedea live.

Pe 21 aprilie, ei vor viziona jocul din Zweite Bundesliga, Arminia Bielefeld- Ingolstadt. Totodată, vor vizita stadionul „Veltins Arena” din Glesenkirchen și vor juca o serie de amicale cu Kaiserau, cu TuS Hattingen, cu DJK Hattingen și, o altă premieră de prim rang, cu juniorii lui Schalke 04. În paralel, președintele AJF Bacău, Cristi Sava va avea o serie de întâlniri tematice cu oficialii FLVW, președintele Gundolf Walaschewski, vicepresedintele Manfried Schnieders și reprezentantul Comisiei de Arbitri, Oliver Topp.

22 de copii de la cinci cluburi

Reprezentativa băcăuană care va efectua deplasarea în Germania a fost configurată de antrenorii Giani Florian și Gabi Vârlan în urma a două acțiuni de selecție. Cei 22 de puști selecționați sunt legitimați la cluburile FC Bacău, Atletico Junior Bacău, CSM Moinești, CS Aerostar Bacău și AS Viitorul Bacău. Iată componența selecționatei: Andrei Roberto Bârzu (an de naștere 2009), Luca Andrei Marcu (2009), Tudor Andrei Coșa (2009), Victor Andrei Drăghia (2009), Denis Constantin Anasie (2009), Matei Ioan Rugină (2010), Luca Popoiu (2009), Eric Ionuț Pâriac (2009), Rareș Andrei Pătrățanu (2010), Andrei Moisi (2009), Darius Ștefan Bârjoveanu (2009), Andrei Cristian Gaciu (2009), Ianis Mihai Oancea (2009), Radu Marian Fridl (2009), Teodor Sprenteroiu (2009), Ștefan Marco Năstac (2010), Elvis George Pruteanu (2010), Andrei Tudor Solomon (2009), Yusuf Denis Sayin (2010), Ștefan Rareș Ungureanu (2009), Matei Ștefan Bejan (2009), Leonardo Ionuț Tulac (2009).

Alte articole