Din această săptămână, unul dintre cele mai noi și mai performante modele ale companiei Boeing este prezent și pe aeroportul din Bacău. Astfel, Blue Air – cel mai important operator de zbor prezent în Bacău a detașat la baza operațională de la Aeroportul Internațional „George Enescu” o aeronavă Boeing 737-8 Max, ieșită de pe poarta fabricantului în urmă cu doar două luni.

Boeing 737 – Max – o experiență specială de zborCea mai modernă aeronavă a constructorului american achiziționată în România va deservi o parte dintre zborurile din Bacău, primele fiind deja operate pe ruta Luton – Londra și Dublin. Pasagerii beneficiază de o aeronavă caracterizată ca având cea mai mare flexibilitate, fiabilitate și eficiență din clasa sa, prezența acesteia la baza operatorului de zbor din Bacău evidențiind potențialul de dezvoltare a activităților aeroportuare în această zonă.

„Modelul 737 MAX este cel mai nou model al producătorului Boeing, oferind tehnologie de ultimă generație, sustenabilitate și un grad de confort excepțional. 737 MAX înregistrează o reducere cu 16% a emisiilor de carbon și a consumului de combustibil și un nivel de zgomot cu 40% mai mic comparativ cu predecesorul său, 737NG”, au precizat reprezentanții Blue Air.

În plus, 737-8 MAX este mai sustenabil, mai silențios și mai prietenos cu mediul, oferind costuri reduse de operare și de mentenanță. Până la sfârşitul anului 2022, compania va mai primi în flota sa încă cinci aeronave de tip 737 MAX. De altfel, Blue Air este singurul operator aerian român care operează zboruri comerciale cu avioane de tip 737-8 MAX.

Aeroportul din Bacău, preferat de călători, chiar și în pandemie

Potrivit statisticilor oficiale ale Autorității Aeronautice Române, anul 2021 a adus o creștere a numărului de pasageri, comparativ cu cel precedent. Mai exact, au fost înregistrate aproape 380.000 persoane care, în 2021, au ales aeroportul din Bacău, față de doar 123.000, în 2020. Aceste cifre au clasat aeroportul băcăuan pe locul 5 în România. Totodată, în 2021, a fost înregistrat un număr de 4.377 mișcări de aeronave, față de 1.751, în 2020.

Măsurile și restricțiile legate de pandemia Covid 19 au adus o serie de modificări în graficul operatorilor de zbor (Wizz Air și Blue Air), de la curse suspendate, până la o serie de zboruri anulate. După două luni cu trafic ridicat, în decembrie și ianuarie, și în acest an au fost astfel de decizii din partea companiilor aeriene, în lunile februarie și martie, numeroase zboruri fiind anulate, pe toate aeroporturile din România și Uniunea Europeană.

Conform site-ului de specialitate Airlinestravel, companiile aeriene din Lufthansa Group și Air France – KLM, dar și operatorii low-cost RYANAIR, Wizz Air, Blue Air, EasyJet și Vueling, au anunțat ajustări ale programului operațional, prin anularea a zeci de mii de zboruri. „Faptul că și în Bacău sunt anunțate o serie de zboruri anulate e cauza consecințelor pandemiei Covid 19 care au redus drastic numărul de pasageri.

Este decizia operatorilor de zbor să stabilească eventuale ajustări ale programelor sau anulări ale unor curse, modificările fiind determinate de măsurile și restricțiile care se schimbă săptămânal”, se arată într-un comunicat de presă al Aeroportului Internațional „George Enescu” Bacău.

Anul 2022 stă, de asemenea, sub semnul incertitudinilor cauzate de evoluția pandemiei Covid 19, care vor influența domeniul activităților aviatice civile. Administrația Aeroportului din Bacău va continua să comunice în permanență cu operatorii de zbor, dar și cu alți parteneri, în special din domeniul turistic, astfel încât să fie identificate noi curse de linie sau chartere de vacanță, pentru a oferi pasagerilor din regiune o gamă cât mai variată de oportunități de călătorie.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE