Presedintele Sport Clubului, Remus Poznarea, managerul Udinese Academy, Massimo Ferrigno, Horatiu Guta, reprezentantul firmei HS (sponsorul tehnic al lui Udinese) in România, si presedintele AJF Bacau, Cristi Sava. Foto: Ioan Bisca

Divizionara B va incheia un parteneriat la nivel de copii si juniori cu una dintre cele mai tari academii de fotbal din Italia

Sport Club Bacau iese, in sfârsit, in lume! In lumea buna. Divizionara B a ajuns la un acord de principiu in ceea ce priveste un parteneriat la nivel de copii si juniori cu una dintre primele trei scoli de fotbal din Italia: “Udinese Academy”.

Creat dupa un format unic, proiectul “Udinese Academy” a demarat anul trecut si are in portofoliu conlucrari cu 110 cluburi italiene, tinta fiind ca in 2017-2018 sa ajunga la 250 de cluburi si la 100.000 de copii legitimati! Sport Club este prima grupare din România care bate palma cu “Udinese Academy”. “Prin acest parteneriat vrem ca formarea si dezvoltarea copiilor si juniorilor nostri sa intre intr-o noua etapa”, a declarat presedintele SC-ului, Remus Pozânarea.

PUBLICITATE

“De mult imi doream o colaborare cu un club puternic, iar aceasta cooperare este rodul a sase luni de contacte, de discutii si de analize cu reprezentantii clubului italian N-a fost usor, dar n-a fost nici greu sa convingem o academie precum cea a lui Udinese, cotata printre primele trei din Italia sa vina alaturi de noi”, a declarat consilierul tehnic al SC-ului, Cristi Sava, caruia ii revine principalul merit pentru incheierea acestui acord cu gruparea de Serie A.

“Nu noi am ales Bacaul, ci pot spune ca Bacaul ne-a ales pe noi”, a marturisit fostul fotbalist italian, Massimo Ferrigno, actualul manager al “Udinese Academy”, care a prezentat, ieri, la sala de conferinte a stadionului “Letea” conceptul proiectului.

“Prin aceste parteneriate, care se intind pe perioade lungi, noi imbunatatim imaginea clubului afiliat, dar si educatia fotbalistica a antrenorilor, conducatorilor, parintilor si copiilor. Sigur, un club precum Udinese vizeaza in mod cert descoperirea de noi talente, iar faptul ca la noi s-au format jucatori precum Alexis Sanchez, Benatia, Jorgensen, Cuadrado sau Asamoah nu e deloc o intâmplare.

Totodata, insa, avem in vedere valorile sociale, nu doar pe cele tehnice deoarece Udinese este o mare familie. Proiectul nostru este unul tehnic si social, nu unul comercial”, a punctat Ferrigno, care a explicat si in ce consta genul de afiliere la care a subscris si Sport Club Bacau. Practic, din septembrie si pâna in mai, antrenori ai lui Udinese vor veni in Bacau pentru a conduce antrenamente, alaturi de tehnicienii locali. Acestia din urma, vor face stagii de pregatire la Udine deoarece, conform conceptului clubului friulan, “un antrenor e un educator si trebuie sa cunoasca totul despre copii pe care ii pregateste”.

Totodata, antrenorii de la Udinese Academy (printre care figureaza si fostii internationali Stefano Fiore, Paolo Poggi sau Raffaele Ametrano) trebuie sa identifice cei mai talentati jucatori de la cluburile afiliate.

“In cazul aparitiei unui super-talent in curtea noastra, Udinese va avea prima optiune”, a subliniat Remus Pozânarea, care a precizat ca in bugetul pentru 2015, Sport Club va include si o suma necesara acoperirii unor cheltuieri legate de deplasarea antrenorilor sai la Udine, pentru stagiile respective.

“Primii antrenori care vor pleca pentru un stagiu de pregatire de o saptamâna la Udinese Academy vor fi Codrin Mindirigiu si Gabi Vârlan, insa de acest gen de perfectionare pot profita si alti antrenori de copii si juniori din Bacau, incepând cu FC Bacau, de exemplu”, a precizat Cristi Sava, care a anuntat ca parteneriatul cu Udinese Academy va demara la finele lui mai 2015, atunci când friulanii vor organiza in Bacau si o serie de selectii.

“Pâna atunci, insa, conducerea Sport Clubului va veni la Udine pentru a vedea la fata locului cum suntem organizati. Noi ne vom ocupa de tot, inclusiv de furnizarea de echipament sportiv”, a concluzionat Massimo Ferrigno, cel care conduce si firma HS, sponsorul tehnic al lui Udinese. Sport Club iese, deci in lume; era timpul, dar si cazul!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ