Invatatorii bacauani vor fi sarbatoriti intr-o gala - centenar / foto: Ioan Bisca

Asociatia Invatatorilor din judetul Bacau, având ca parteneri Consiliul Judetean Bacau, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau, Inspectoratul Scolar Judetean Bacau, Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau, Colegiul National Pedagogic „Stefan cel Mare” Bacau, Scoala Gimnaziala „Alexandru cel Bun” Bacau, Centrul de Informare Europeana „Europe Direct” Comanesti, Societatea Cultural-Stiintifica „Vasile Alecsandri” Bacau si Revista „Ateneu”, organizeaza vineri, 7 noiembrie, o activitate in premiera intitulata „Invatatorul – traditie si continuitate. Centenarul Asociatiei Invatatorilor din judetul Bacau”.

„Obiectivul general al acestei actiuni este de a mentine si de a promova importanta profesiei de dascal in viata sociala a comunitatii bacauane, prin marcarea unui secol de la infiintarea Asociatiei Invatatorilor din judetul Bacau. Obiectivele specifice ale evenimentului sunt promovarea prestigiului profesiei de invatator, motivarea si stimularea personalului din sistemul de invatamânt, formarea adecvata si diversificata de cadre performante pentru sistemul de invatamânt, extinderea parteneriatelor asociatiei, precum si dezvoltarea relatiilor dintre scoala si comunitate.”
prof. Rodica Leonte, inspector scolar pentru invatamântul primar si presedintele Asociatiei Invatatorilor din judetul Bacau

La aceasta activitate de amploare sunt invitati reprezentanti ai asociatiilor invatatorilor din tara (judetele: Vrancea, Neamt, Vaslui si Harghita) si de peste hotare (Republica Moldova), dar si reprezentanti ai universitatilor din Bacau si Bucuresti. Deschiderea oficiala a evenimentului va avea loc la Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacau, corp C, Amfiteatrul „Dumitru Alistar” (C2), incepând cu ora 9.30 iar, ulterior, evenimentul va continua in Amfiteatrul „Spiru Haret” al Colegiului National Pedagogic „Stefan cel Mare” Bacau, unde vor fi momente artistice pregatite de catre invatatori/profesori si elevii acestora, sub genericul „Litere si sunete in lumina”, dar si Adunarea generala a Asociatiei Invatatorilor din judetul Bacau (orele 13.00 – 13.30), pentru ca apoi, de la ora 14.30 sa se organizeze ateliere de lucru ce vor urmari promovarea si valorificarea activitatilor formative in invatamânt.

PUBLICITATE

In scopul sustinerii acestui eveniment, pentru care s-a estimat un buget de circa 18.000 lei, Consiliul Local Bacau a alocat deja 4.060 lei, iar Consiliul Judetean Bacau, 5.000 de lei, sume ce vor acoperi partial cheltuielile privind organizarea intregii activitati. Restul cheltuielilor vor fi suportate din fondurile Asociatiei Invatatorilor din judetul Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ