Emotie si bucurie. Discursuri si diplome de merit. Poze, amintiri, trairi. A 18-a generatie a Colegiului National Catolic „Sf. Iosif” si-a luat ramas bun de la colegi, profesori si anii de liceu. Ziua de joi a fost pentru cei 96 de absolventi ai colegiului una de adevarata sarbatoare.

Pentru prima data, generatia de acum, 2011 – 2015, a organizat si defilarea prin oras, cu incepere de la ora 11.30, de la Casa de Cultura. O manifestare a normalitatii, a valorii si a unei educatii altfel. Cele doua clase de informatica, alaturi de alte doua de stiinte socio-umane, s-au indreptat spre Universitatea „George Bacovia”, unde s-a organizat si cursul festiv. Un loc in care absolventii, adunati in Aula Moldova, si-au primit dascalii care i-au format cu aplauze si flori.

O sala in care a rasunat Gaudeamus, in care cuvântul de deschidere a apartinut conf.univ. dr. Ramona Florea, decanul Facultatii de Stiinte Economice, Juridice si Administrative de la institutia gazda. A urmat apoi prezentarea claselor printr-un film realizat de elevi, strigarea catalogului, inmânarea diplomelor de absolvent, discursul sefilor de promotie.

PUBLICITATE

Emotie si bucurie. Poze, amintiri si trairi, inclusiv pentru profesorii diriginti ai acestor tineri minunati de la cele patru clase, respectiv a XII-a A – prof. Erica Mihaes, a XII-a B – prof. Elena Pascu, a XII-a C – prof. Adina Rotaru si a XII-a D – prof. Irina Stefura. Finalul a apartinut directorului Colegiului National Catolic Bacau, preot dr. Anton Saboanu, care a tinut cuvântul de invatatura pentru absolventi, urmat de imnul Oda Bucuriei. O altfel de generatie, o alta promotie, o altfel de sarbatoare. Una, de suflet.

O noua generatie, doi sefi de promotie

Colegiul Catolic are in aceste an doi sefi de promotie: Diana Nicoleta Florescu (clasa a XII-a B, profilul real) si Daniel Susanu (clasa a XII-a C, profilul uman), ambii cu media 9,86. „Este o experienta minunata. Termin un colegiu in care m-am format ca om, in care mi-am format personalitatea, valorile si principiile de viata. Inca de la inceput am simtit ca acesta este liceul care mi se potriveste”, ne-a marturisit Diana, pentru ca Daniel sa recunoasca, foarte sincer, ca „nici nu stiam ce inseamna sa fii sef de promotie.

Abia prin clasa a XI-a am aflat si dintr-a XII-a mi-am si dorit sa fie asa. Cheia succesului, cel putin in cazul meu, sta in motivatie. Mereu am crezut asta.“ Diana se pregateste pentru Medicina, la Iasi, iar Daniel se vede un informatician la o multinationala, dar dupa Facultatea de Informatica Economica de la Cluj.

[wonderplugin_gallery id=”271″]

„M-as bucura ca ceea ce ne-am straduit noi sa le oferim in toti acesti ani sa ii ajute in devenirea lor. Suntem o scoala care are la baza moralitatea crestina, norme si principii de viata crestine, iar imbinarea dintre uman si spiritual sper sa le dea capacitatea sa distinga mai usor in viata ceea ce este bun, fata de ceea ce este rau. Sper ca toate acestea sa ii ajute sa fie oameni, inainte de toate.”
preot dr. Anton Saboanu, directorul Colegiului National Catolic „Sf.Iosif ”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Felicitari tuturor absolventilor si succes pe mai departe. Sa faceti ceva frumos din viata voastra si sa fiti mandri de valorile crestine pe care sa le traiti in profunzime. Alaturi de voi, o fosta alsolventa care si-ar fi dorit sa fie al Liceului catolic, Sora Gabriela

LĂSAȚI UN MESAJ