George probeaza Camera Senzoriala

Copiii cu tulburari din spectrul autist vor beneficia, de saptamâna viitoare, de un nou serviciu. “Incepând cu 1 august 2016, Asociatia Parintilor Copiilor Autisti va deschide prima camera de integrare senzoriala din Bacau, arata Ramona Stanciu, presedinta asociatiei.

Camera de integrare senzoriala este diferita de camerele senzoriale amenajate in diferite centre din judet. Terapia de integrare senzoriala lucreaza pe sistemele senzoriale primare – vestibular, proprioceptiv si tactil -, sisteme care, odata organizate sau reorganizate prin intermediul terapiei de integrare senzoriala, permit acumularea de abilitati mai «rafinate».”

Ramona arata ca un procent foarte ridicat de copii diagnosticati cu autism, ADHD sau întârziere în dezvoltare (90 la suta) prezintă deficiente de echilibru, planificare motorie, perceptie vizuala, procesare auditiva etc.

PUBLICITATE

“Implicarea in activitati structurate de integrare senzoriala diminueaza aceste deficiente si contribuie la achizitionarea de noi abilitati specifice vârstei” explica Ramona. Bacauanii care vor sa-si inscrie copiii in acest program se pot adresa Asociatiei Parintilor Copiilor Autisti, la numarul de telefon 0745.033.075 sau direct, la sediul din str. Vasile Alecsandri, nr. 25.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ