La sfârsitul acestei săptămâni, Bacăul va găzdui din nou finala unui Campionat Național de lupte. Prima după o pauză de nouă ani. Dacă în mai 2011, la Bacău se decidea supremația națională a seniorilor, acum, în orașul nostru vor lupta pentru medalii atât la individual cât și pe echipe cei mai buni juniori ai României la masculin și feminin. Organizate de Federația Română de Lupte, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret și SCM Bacău, Naționalele de juniori 2020 se vor derula sâmbătă și duminică la Sala Sporturilor.

Sâmbătă e programată finala la individual, pentru ca duminică să aibă loc concursul pe echipe. Având în vedere tradiția gazdelor (în ultimii cinci ani, secția de lupte a SCM Bacău s-a clasat în mod constant pe locul 1 la Tineret sau la Seniori, pentru a da cel mai sugestiv exemplu) este de așteptat ca luptătorii băcăuani să-și taie din nou partea leului.

Așa cum au făcut-o la ultima finală disputată pe teren propriu, cea din 2011, care i-a încununat campioni naționali pe Eusebiu Diaconu (antrenat de Ion Butucaru) și Constantin Bulibașa (antrenat de Ion Șarban) la 60 kg, respectiv 55 kg. Acum, marile speranțe ale Bacăului se îndreaptă către Denis Mihai (categoria 55 kg), Igor Botez (67 kg), Daniel Bezman (77 kg), Vasile Cojoc ( 82 kg) și Cosmin Margaș (87 kg), dar și către Răzvan Manolache (55kg), Adelin Artene (63 kg), Alin Dosoftei (72 kg) sau Adrian Manolache (77 kg). De notat că, în condițiile în care accesul publicului nu este permis la competiție, SCM Bacău a decis să transmită live-video pe propria pagină de facebook confruntările din Sala Sporturilor.

„Derularea unei finale de Campionat Național de lupte constituie un eveniment major, astfel încât am decis să oferim pasionaților de sport în general și celor de lupte în mod special posibilitatea de a viziona on-line întrecerile”, a declarat directorul SCM Bacău, Ion Șarban. „Ne dorim o organizare bună, o comuniune a oamenilor de sport și a celor care susțin sportul, o sărbătoare a luptelor, fără jumătați de măsură, așa cum ne-am obișnuit” , a punctat coordonatorul lotului național de juniori, băcăuanul Cătălin Matache. „Avem convingerea că Bacăul va fi, ca întotdeauna, o gazdă bună, ridicându-se la nivelul unui astfel de eveniment chiar și sau mai ales în aceste vremuri pandemice”, a concluzionat directorul DJST Bacău, Radu Ababei.PUBLICITATE