18 mai 2024
EvenimentPregatiri pentru deschiderea pârtiei din Slanic Moldova

Pregatiri pentru deschiderea pârtiei din Slanic Moldova

Autoritatile fac pregatiri intense pentru deschiderea sezonului de schi in statiunea Slanic-Moldova. Lucrarile la pârtia “Nemira”, care este prima construita in judetul Bacau, au fost finalizate oficial la inceputul acestui an.

Acum, angajatii Serviciul Public Judetean pentru Promovarea Turismului si Coordonarea Activitatii de Salvamont din subordinea Consiliului Judetean (CJ), serviciu care administreaza pârtia de schi de la poalele Nemirei, fac ultimele pregatiri pentru deschiderea ei.

In aceasta perioada sunt supuse reviziilor si probelor finale instalatiile de telescaun, de zapada artificiala si nocturna, precum si celelalte utilaje si echipamente din dotare. Ionel Floroiu, vicepresedintele CJ Bacau, impreuna cu Romil Botezatu, directorul serviciului, au facut o deplasare la Slanic Moldova, unde au participat la o sedinta de lucru in cadrul careia au fost analizate toate detaliile tehnice si organizatorice, astfel ca pârtia de schi sa se prezinte in cele mai bune conditii la deschiderea sezonului.partia Slanic Moldova

Pârtia de schi “Nemira” a fost realizata de CJ Bacau si Primaria Slanic Moldova, in parteneriat, in cadrul proiectului “Schi Parc Slanic Moldova”. Investitia a fost realizata cu fonduri europene obtinute prin Programul Operational Regional.

DSC_0538

Proiectul a cuprins tunuri de zapada, instalatie de iluminat nocturna si alte echipamente moderne. Valoarea totala a bazei de agrement depaseste 24 de milioane de lei: 8,7 milioane reprezinta asistenta financiara nerambursabila, diferenta de 17 milioane fiind contributia CJ Bacau.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri