După finalizarea primei sesiuni de admitere iulie 2020, la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău s-au înscris aproximativ 3000 de candidaţi români şi români de pretutindeni la studii universitare de licenţă şi master. „Conducerea Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău mulţumeşte tuturor colegilor şi studenţilor care s-au implicat în promovarea ofertei educaţionale şi reprezentanţilor din mass-media care au prezentat posibilităţile reale de formare oferite de universitate viitorilor studenţi”, se arată într-un comunicat remis de conducerea universității băcăuane.

Universitatea va face demersuri la Ministerul Educației și Cercetării pentru suplimentarea de locuri bugetate, care urmează a fi puse la dispoziția candidaților în a doua sesiune de admitere. După finalizarea confirmărilor, Universitatea va face publice locurile disponibile pentru cea de-a doua sesiune de admitere septembrie 2020. Oferta educaţională a Universităţii include 35 de programe de studii universitare de licenţă, 27 de master şi două de doctorat, toate programele de studii fiind acreditate de către ARACIS.
Perioada de înscriere pentru doua sesiune de admitere este 1-18 septembrie 2020 pentru studiile universitare de licență și master. Admiterea la studiile universitare de doctorat se organizează doar în luna septembrie, cu înscrierea în perioada 1-3 și 7-10 septembrie 2020.

Perioada de înscriere pentru programele de conversie profesională a cadrelor didactice este 1-28 septembrie 2020.
Informaţii complete privind admiterea pot fi obţinute accesând www.admitere.ub.ro, www.arp.ub.ro şi www.facebook.com/UniversitateaVasileAlecsandriDinBacău sau la secretariatele facultăţilor.PUBLICITATE