Maricica Luminișa Coșa, prefectul județului Bacău, și Valentin Ivancea, subprefectul județului, au participat, luni, la o videoconferință convocată de Mihai Fifor, ministrul interimar al Afacerilor Interne.

Discuțiile au vizat stadiul pregătirii unităților de învățământ pentru anul școlar 2019-2020, la ședință participând și Daniel Breaz, interimar la conducerea Ministerului Educației.

Mihai Fifor le-a cerut prefecților și șefilor structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne o analiză privind „principalele riscuri și vulnerabilități existente la nivelul fiecărui județ.”

Maricica Luminița Coșa a demarat încă de săptămâna trecută verificări în unitățile de învățământ din județ, primele școli controlate fiind cele din comunele Bârsănești, Helegiu, Pârgărești și Târgu Trotuș. Prefectul a fost însoțit de reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, Direcției de Sănătate Publică, ai Inspectoratului de Politie Județean și Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Acțiunile de control vor continua pe tot parcursul lunii august.