Instanta a dat câstig de cauza Institutiei Prefectului in dosarul privind demiterea lui Gheorghe Tilibasa, primarul comunei Glavanesti. Edilul a fost condamnat pentru “instigare la fals material in inscrisuri oficiale in forma continuata”.

Tilibasa a construit un sistem de alimentare cu apa in satele Muncelu si Glavanesti, imperios necesar, insa fara proiect tehnic, fara avize si fara sa faca licitatie pentru atribuirea lucrarii. Instanta l-a condamnat la un an si 6 luni de inchisoare, cu interzicerea exercitarii drepturilor de a fi ales si de a ocupa functii publice. Judecatorii au amânat aplicarea pedepsei inchisorii pe un termen de supraveghere de doi ani.

Prefectul Dorian Pocovnicu a dat ordin de incetare a mandatului, temeiul legal fiind o hotarâre a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) cu privire la aplicarea Legii 393, hotarâre care prevede ca primarii pedepsiti cu inchisoarea, indiferent de forma pedeapsei (cu executare, suspendare sau amânare), isi pierd functia.

Gh. Tilibasa a atacat in contencios ordinul prefectului. El afirma ca are cazierul curat si era decis sa ramâna in functie si chiar sa candideze din nou in iunie 2016. Tribunalul i-a dat câstig de cauza Prefecturii Bacau stabilind ca ordinul este legal, prin urmare lui Gh. Tilibasa ii inceteaza mandatul.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ