Sefii de deconcetrate au fost convocati, vineri, la Colegiul Prefectural al lunii iunie, care a avut in dezbatere, alaturi de temele inscrise pe ordinea de zi, si un subiect arzator: acutizarea infractionalitatii in comuna Stefan cel Mare.

Theodora Sotcan, inspector scolar general, a prezentat date privind desfasurarea examenelor nationale de catre elevii claselor a VIII-a si a XII-a, iar Mircea Muntean, directorul DGFP Bacau, situatia incasarilor la bugetul de stat.

In debut, Dorian Constantin Pocovnicu, prefectul judetului, a afirmat ca “este primul an in care examenele nationale se desfasoara in liniste, fara scandaluri, fara incidente”, apoi a precizat ca le multumeste celor de la E.ON pentru promptitudinea cu care au rezolvat o pana de curent ce ar fi afectat desfasurarea examenelor.

PUBLICITATE

Subiectul fierbinte al colegiului a fost, insa, acutizarea infractionalitatii in Radeana, comuna Stefan cel Mare. Sesizarile locuitorilor privind ilegalitatile comise de romi – e vorba sustragerea de componente metalice de pe platforma chimica – au ajuns la Guvern si la premierul Victor Ponta, a explicat prefectul.

“Intr-adevar, am avut probleme cu comunitatile de romi din Stefan cel Mare si Cotofanesti, a spus Vasile Oprisan, comandantul IPJ Bacau. Dupa cum stiti, dupa inundatii, cetatenii romi s-au mutat din Gura Vaii desi le-au fost construite 205 case la Rotunda. S-au retras la Radeana si au construit case ilegal, fara autorizatie.”

Dupa instalarea acolo au aparut probleme cu furturile de pe platforma Onestiului, furturile din locuinte si alte infractiuni comise de copii. In ultima vreme, tensiunile au crescut, cetatenii fiind tot mai nemultumiti de actiunile romilor.

Pe 18 iunie, ofiterii IPJ Bacau s-au intâlnit cu autoritatile locale si cu liderii etniei rome pentru a stabili un plan de masuri: patrule pe timp de noapte, instalarea, in viitorul apropiat, a unui sistem de supraveghere video, controale la punctele de colectare a deseurilor pentru a-i determina pe agentii economici sa nu primeasca materiale feroase fara acte, provenind din furturi.

“Ne intereseaza situatia infractionalitatii pe toata valea Onestiului. Vreau sa dau un semnal de autoritate pentru ca nu vreau sa creem acolo o zona in care infractionalitatea este la ea acasa si sa se creada ca nu suntem in stare sa actionam”, a declarat prefectul judetului, adaugând ca Radeana si localitatile invecinate vor fi monitorizate non-stop.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ