23 februarie 2024
ActualitatePrefectul Lucian Bogdănel: există un scurt-circuit în comunicarea dintre CNAIR și Transgaz...

Prefectul Lucian Bogdănel: există un scurt-circuit în comunicarea dintre CNAIR și Transgaz în problema Autostrăzii Moldovei

Într-un efort de a asigura progresul fluent al Autostrăzii Moldovei, Prefectul Lucian Bogdănel a convocat Grupul Suport Tehnic la o ședință de lucru la Prefectură. Discuțiile s-au axat pe intersecțiile dintre coridoarele autostrăzilor Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani cu infrastructura/magistralele de gaz Transgaz, identificând eventualele impedimente ce ar putea interveni în contextul complex al lucrărilor la A7, “Autostrada Moldovei”.

Prefectul a subliniat existența a opt zone critice pe tronsonul Focșani-Bacău, unde magistrala Transgaz se intersectează cu coridorul A7. Aceste puncte de intersecție au fost identificate ca fiind potențiale surse de probleme și incidente nedorite în timpul implementării proiectului. Prefectul și-a exprimat dorința ca proiectul, considerat cel mai important din istoria Moldovei, să-și urmeze cursul firesc.

În cadrul ședinței, prefectul a adus în atenție un posibil scurtcircuit în comunicarea dintre Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNAIR) și Transgaz. A solicitat ambele entități să-și intensifice relaționarea pentru a asigura ca avizele și acordurile necesare să fie emise în timp util. De asemenea, a evidențiat importanța deschiderii mai mari din partea Transgaz față de procedurile de relocare a infrastructurii, având în vedere specificul magistralelor de transport gaz.Prefectul a adus în discuție situația unor Unități Administrativ-Teritoriale (UAT-uri) precum Sascut și Nicolae Bălcescu, care au dezvoltat proiecte de utilități ce se intersectează cu coridorul A7. În acest context, a subliniat necesitatea relocării acestor infrastructuri locale de utilități pentru a facilita progresul proiectului autostrăzii.

Prefectul și-a exprimat încrederea că cel mai important constructor de drumuri din România va finaliza lucrările conform planului stabilit pentru A7. A subliniat, de asemenea, sprijinul instituțional pe care îl oferă pentru a depăși eventualele obstacole care ar putea interveni în calea atingerii acestui obiectiv.

În încheiere, prefectul Lucian Bogdănel a mulțumit secretarului de stat Gabriel Bunduc din Ministerul Transporturilor pentru implicare și sprijinul consecvent în implementarea proiectelor de infrastructură ale județului Bacău. A evidențiat contribuția acestuia în rezolvarea problemelor precum exproprierile sau situația culturilor agricole, subliniind consecvența și sprijinul său constant în dialogul cu decidenții din CNAIR.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri