5 mai 2024
ActualitatePrefectul Liviu Miroșeanu și directorul Direcției de Sănătate Publică, în conferință de...

Prefectul Liviu Miroșeanu și directorul Direcției de Sănătate Publică, în conferință de presă privind strategia medicală împotriva coronavirusului în Bacău

„Situația este sub control” a declarat prefectul Liviu Miroșeanu  într-o conferință de presă organizată împreună cu dr. Mihaela Arim, directorul Direcției de Sănătate Publică Bacău. S-a explicat că la nivelul județului există o strategie medicală de luptă împotriva coronavirusului, care respectă legislația și ordinele impuse la nivel central. „Spitalul Județean de Urgență rămâne un pivot în jurul căruia se calează întreaga strategie. S-au identificat soluții și sunt puse în aplicare pentru a putea fi tratați toți pacienții. Se lucrează inclusiv cu spitalele din Onești și Moinești, dar și cu Spitalul din Buhuși. Deci, din această strategie fac parte toate spitalele din județul Bacău. Repet, prin mărimea și diversitatea sa, Spitalul Judeţean de Urgenţă este pilonul. Poate trata și pacienți de COVID-19 și pacienți cu alte afecțiuni şi, în acest sens, soluția de a suplimenta numărul de paturi la Secția Dermatologie este una viabilă”, a spus prefectul Liviu Miroșeanu.

S-a mai precizat că într-o primă etapă, Spitalul Județean Bacău (care are 63 de paturi pentru astfel de cazuri, plus încă 6 pe Terapie Intensivă, n.r.), prin secția de Boli infecțioase, preia pacienții suspecți sau confirmați, iar în a doua etapă aceștia sunt transferați la spitalul suport-COVID, respectiv Spitalul Municipal Onești. Aici ajung acei pacienți care au o patologie complexă (fiind asigurate 55 de locuri pentru tratamentul lor, cât și alte 8 paturi de Anestezie și Terapie intensivă, n.r.). „Spitalul Moinești este și acesta un spital suport, iar acolo au fost disponibilizate paturi pentru urgențele medico-chirurgicale, dar și pentru pacienții de pe Infecțioase. Și Spitalul din Buhuși susține această activitate, de a asimila și trata corespunzător pacienți”, a precizat și dr. Mihaela Arim, directorul DSP Bacău.

Reprezentantul Guvernului a mai precizat că nu este sigură amplasarea spitalului militar de campanie pe Baza Letea și că Ministerul Apărării (care ar urma să monteze acest spital) a cerut încă două variante. Se intenționează ca acesta să fie interconectat cu Spitalul Județean de Urgență Bacău. Totodată, a mai spus prefectul Bacăului, acest spital de campanie va rămâne operațional până la începutul anului viitor, deoarece este așteptat un al doilea val al epidemiei din toamnă.



Cât despre finalizarea lucrărilor de la Spitalul Municipal, tot în acest context epidemiologic, s-a lansat un termen optimist, că cele două etaje 4 și 5 ar putea deveni funcționale în circa o lună. Acestea vor fi folosite tot pentru cazurile suspecte și confirmate de coronavirus.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri