11 decembrie 2023
ActualitatePrefectul a discutat cu primarii problemele critice ale autostrăzii A7 în județul...

Prefectul a discutat cu primarii problemele critice ale autostrăzii A7 în județul Bacău

Prefectul Lucian Bogdănel s-a întâlnit astăzi cu cei 12 primari ai comunelor prin care trec sectoarele autostrăzii A7 care se intersectează cu județul Bacău, într-o şedință de lucru organizată la Prefectură. În cadrul întâlnirii, au participat reprezentanți din trei compartimente ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), precum și proiectanții A7 și reprezentanți ai antreprenorului lucrărilor de construcție.

Discuția a fost concentrată pe rezolvarea mai multor aspecte stringente cu care se confruntă localitățile din zonă în contextul lucrărilor accelerate la “Autostrada Moldovei”. Printre problemele abordate s-au numărat accesul cetățenilor la proprietățile lor, găsirea soluțiilor pentru traversarea autostrăzii, facilitarea accesului către terenurile agricole afectate de construcție, gestionarea gropilor de împrumut, identificarea terenurilor care necesită exproprieri suplimentare și compensarea proprietarilor afectați de exproprieri sau agricultorilor ale căror culturi au suferit din cauza lucrărilor.

Funcționarii CNAIR, antreprenorul lucrărilor și proiectantul au oferit răspunsuri și lămuriri privind majoritatea problemelor semnalate de primari. Importanța unei comunicări directe și prompte a fost subliniată ca fiind cheia pentru depășirea obstacolelor birocratice care întârzie proiectul autostrăzii A7. Prefectul a subliniat că înțelegerea acestui aspect de către primari este crucială, mai ales că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) impune un termen limită pentru finalizarea autostrăzii mult așteptate, iar orice întârziere ar însemna irosirea unui timp prețios.Prefectul a adus în discuție și sprijinul consecvent oferit de colegul său, Gabriel Bunduc, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în rezolvarea problemelor legate de A7 și a apreciat modul în care acesta a alcătuit o delegație solidă din partea CNAIR, care a participat la ședința de astăzi. Prin această colaborare eficientă și prin implicarea tuturor părților implicate, se urmărește accelerarea lucrărilor și respectarea termenului impus de PNRR pentru finalizarea autostrăzii A7 în județul Bacău.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri