18 mai 2024
ActualitatePrăjești: O persoană a decedat într-un incendiu

Prăjești: O persoană a decedat într-un incendiu

În cursul serii trecute, 14 mai a.c., pompierii militari băcăuani au fost solicitați să intervină în comuna Prăjești, în urma unui apel primit pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112 care anunța producerea unui incendiu la o casă de locuit.

De urgență, la locul indicat s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la nivelul locuinței, pe o suprafață de aproximativ 80 mp.Din nefericire, la locul intervenției a fost găsită o victimă carbonizată.

Din cercetările efectuate la fața locului, cauza probabilă de producere a incendiului este cenușa, jarul și scânteile provenite de la sistemele de încălzire.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău solicită cetățenilor să adopte un comportament preventiv, să manifeste prudență la exploatarea mijloacelor de încălzire și să respecte următoarele recomandări:

– Stingeți întotdeauna focul din sobă înainte de culcare;
– Depozitați cenușa într-un container de metal în exteriorul locuinţei şi la distanţă de casă, grajd, fânar, depozite, etc.;
– Folosiți doar tipul de combustibil pentru care a fost proiectat sistemul de încălzire şi respectați întocmai instrucţiunile producătorului;
– Asigurăți-vă că o persoană autorizată va verifica, repara și curăța coşurile de fum, cel puţin o dată pe an.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri