PSD vrea sa incheie o alianta cu PP-DD, asta pentru a avea majoritate in structurile deliberative din teritoriu. Este reactia social-democratilor la fuziunea PNL cu PDL, care ameninta pozitia USD si proiectele de investitii programate pentru acest mandat.

La vârf, PP-DD ar putea obtine niste functii in ministere, iar in teritoriu, posturi de viceprimari si vicepresedinti de consiliu judetean.

“Deocamdata nu se poate vorbi de o colaborare intr-o directie sau alta, asteptam un semnal de la Bucuresti”, a declarat Razvan Sendrea, prim-vicepresedinte al PP-DD Bacau si consilier judetean. Pâna acum ni s-a spus ca putem face orice alianta, dar numai cu acordul conducerii partidului.”

PUBLICITATE

De altfel, in CJ Bacau, PP-DD a sprijinit constant proiectele initiate de PSD. Razvan Sendrea recunoaste ca negocierile au inceput: “Zilele trecute am purtat niste discutii. Ramâne de vazut, pe fiecare comuna si oras in parte, in functie de majoritatile care se formeaza, ce posturi de viceprimar putem obtine.”

PP-DD Bacau ar putea recâstiga functiile pierdute la Gârleni si Oituz, dar ar putea primi si altele in comunele in care PSD va avea majoritate in Consiliul Local doar cu ajutorul PP-DD, cum ar fi Filipeni si Nicolae Balcescu. Exista si posibilitatea ca unii reprezentanti ai PP-DD sa fie numiti directori, dar asta numai daca PNL va decide sa-si retraga oamenii aflati la conducerea deconcentratelor.

“Judetul Bacau e un caz special pentru ca exista acest parteneriat intre Consiliul Judetean si Consiliul Local Bacau pe doua proiecte importante, Spitalul Municipal si modernizarea Aeroportului, care trebuie sa continue”, a mai spus prim-vicepresedintele judetenei PP-DD.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ