Elevii au stat fata in fata cu doua persoane private de libertate/ foto F.S.

Proiectul „Prevenirea infractionalitatii in rândul adolescentilor” derulat de Inspectoratul Scolar Judetean Bacau si Penitenciarul Bacau a continuat miercuri, 12 noiembrie, la Scoala „Constantin Platon”.

Scopul principal al proiectului este informarea elevilor asupra consecintelor comportamentului neadecvat in scoala si societate, precum si crearea unui cadru favorabil de petrecere a timpului liber. Elevii de clasa a VII-a si a VIII-a au participat, cu acordul parintilor, la o intâlnire cu doi detinuti tineri, care le-au povestit viata lor si cum au ajuns in detentie. S-a vorbit despre efectul negativ al consumului de droguri, despre anturaje si despre infractiuni. Intâlnirea a avut loc in sala de sport.

„Noi facem parte din acest proiect de un an si ne adresam elevilor nostri mai mari, de clasa a VII-a si a VIII-a care sunt aproape adolescenti. Elevii au primit cu interes informatiile venite de la reprezentantii Penitenciarului Bacau si au ascultat povestile de viata ale celor doi detinuti, cu care au intrat in dialog.”
Manuela Neculcea, director adjunct al Scolii „C.Platon”

„Derulam acest proiect de trei ani in parteneriat cu I.S.J. Bacau. Mergem in scoli si licee si expunem motivele, cauzele pentru care se poate ajunge in detentie, facem o scurta prezentare a penitenciarului ca loc de detinere, cum decurge o zi in penitenciar. Elevii sunt foarte receptivi la transmiterea informatiilor si pun intrebari legate de anturaj si cum sa-si aleaga prietenii. Proiectul isi propune sensibilizarea comunitatii cu privire la viata detinutilor pentru ca acestia sa fie priviti normal, pentru ca ei sa se poata reintegra in societate.”
Alexandru Panait, agent principal la Penitenciarul Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ