Teava buclucasa

Dupa publicarea articolului “La podul de peste Trebes nu s-a respectat proiectul”, unde consemnam situatia creata dupa viiturile provocate de ploile de la inceputul lunii iulie, in aval de Podul de peste Trebes (Calea Moinesti), in care am inserat si o declaratie a viceprimarului Constantin Scripat, din care a reiesit ca lucrarile la pod nu au fost finalizate de constructor, SC RUSTRANS SRL, in baza proiectului initial (montarea statiei de pompare, eliminarea conductei de canalizare, care traversa pârâul Trebes), SC AMICI Bacau vine cu unele precizari de ordin tehnic si organizatoric.

Redam pasajul principal din materialul trimis la redactie: “ (…) Constructorul este SC AMICI SA si nicidecum SC RUSTRANS SRL. Este vorba de contractul de lucrari nr. 68877/24.04.2014 având ca obiect «Supraterasare Pod Trebes cu conducta de apa si canalizare», incheiat intre municipiul Bacau, Beneficiar, si SC AMICI SA, Executant.

Pe data de 30.05.2014 Primaria Bacau a emis ordinul de incepere a lucrarilor sub numarul 4004, in data de 19.11.2014 tot Primaria Bacau emite catre Executantul SC AMICI SA ordinul de sistare a lucrarilor nr. 8798, datorita lipsei finantarii. Acest ordin de sistare a lucrarilor este valabil si la aceasta data, astfel ca lucrarea nici nu a fost receptionata.”

PUBLICITATE

Deci, afirma SC AMICI, nu din cauza constructorului s-au sistat lucrarile la statia de pompare, care executase deja cea mai mare parte dintre ele, ramânând de pus in functiune doar Colectorul de canalizare pluviala si din acest motiv “a trebuit sa ramâna in functiune vechea canalizare care trece prin albia râului Trebes.”

Mai departe, executantul vine si cu solutia: “executarea colectorului de ape pluviale, separarea celor doua sisteme de canalizare si punerea in functiune a statiei de pompare cu separarea de solide, asa cum a fost proiectata”, insa doar daca Primaria da ordinul de executare. “SC AMICI a lucrat cu profesionalism. Fara raspundere si cu lipsa de profesionalism au lucrat salariatii Primariei Bacau de la acea vreme”, mai precizeaza Executantul, care este dispus sa reia colaborarea cu Primaria Bacau, oferindu-si un punct de vedere, in cazul in care va fi solicitat.

In subsidiar, se mai spune in precizarea SC AMICI, SC Rustrans SRL nu a avut incheiat niciun contract cu Primaria Bacau, existând doar o comanda de executie a unor lucrari de deszapezire, prin 2011-2012.

Am cerut si opinia viceprimarului Constantin Scripat, cu privire la cele afirmate de AMICI SA, care ne-a declarat:

“Imi asum ceea ce am spus si nu vreau sa intru in polemica cu tot felul de societati prin intermediul ziarului. Pe mine ma intereseaza ca acea lucrare sa fie finalizata, indiferent cine a inceput lucrarile. I-am invitat la o discutie, insa deocamdata fara rezultat, de aceea, cu banii pe care ii avem vom contacta o alta societate. Daca prin declaratia mea am suparat pe cineva, as putea sa-mi cer scuze, insa, repet, mult mai important este sa finalizam cât mai repede acea lucrare”, a precizat Scripat.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ